‘ŞEKER, “KARAYOLLARI ÖNLEM ALMALI, İŞİ AZRAİL’E BIRAKMAMALI”

‘ŞEKER, “KARAYOLLARI ÖNLEM ALMALI, İŞİ AZRAİL’E BIRAKMAMALI”
Çarşamba - Ayvacık karayolunda ki yol yapım çalışmaları yılan hikâyesine dönerken, yapılmayan kavşaklar ile tamamlanmayan yol çalışması vatandaşları isyan noktasına getirdi.

Çarşamba - Ayvacık karayolunda ki yol yapım çalışmaları yılan hikâyesine dönerken, yapılmayan kavşaklar ile tamamlanmayan yol çalışması vatandaşları isyan noktasına getirdi. Yol yapımından sorumlu olan Samsun 7. Bölge Karayolları Müdürlüğü sessizliğini koruması akıllarda soru işaretleri oluşturmaya devam ediyor.

‘YILAN HİKAYESİNE DÖNEN KARAYOLU UMUDUNU YİTİRMEDİ’
Bilindiği üzere Çarşamba-Ayvacık Karayolu üzerinde meydana gelen aşırı trafik kazaları ve ölümler nedeni ile geçtiğimiz yıllarda Beylerce- Beyyenice Mahallesi arasında kalan yaklaşık 8-10 kilometrelik yol bölünmüş yol olarak yapılarak tamamlanmıştı.Yol güzergâhının projesi üzerinde olduğu iddia edilen 5 ana kavşak bağlantısı ile Endüstri Meslek ve Anadolu Meslek Lisesi önünde ki kamulaştırma ile kavşağın trafik lambasız ve tehlikeli biçimde bırakılmasına tepkiler yıllardır sürmekte.

‘BİR YANDA DAĞLARI DELİP YOL YAPIYOR, BUNLARDA İHALEYİ ALAN KAÇIYOR’
Ayvacık Karayolu’nun yapılmaması ve sürekli yamalarla yolun trafiğe açık kalmasını sağlayan Karayolları 7. Bölge Samsun Şube Müdürlüğü geçtiğimiz 3-4 yıl önce Ayvacık ilçe sınırlarından başlayarak yol yapımını ihale etmişti.İhaleyi alan yüklenici firmalar zarar ettikleri iddiası ile birkaç defa tesisleri terk ederek kayıplara karışmış ve işçiler paralarını alamadıklarını beyan ederek eylemler gerçekleştirmişlerdi.Bu günlerde sessiz sedasız son yüklenici firma ağır aksak yol yapımını sürdürürken yol güzergahında ki trafik kazaları da aynı hızla devam ettiği gözlerden kaçmıyor. Bu arada Türkiye’de dağları delerek yol yapan firmaları izlerken Ayvacık yolunu yapamayan Karayolları Müdürlüğünün beceriksizliği dikkatlerden kaçmıyor.

1-(1)-002.jpg1-(2)-003.jpg

‘ÇARŞAMBA-AYVACIK KARAYOLUNDA Kİ EN AZ 5 KAVŞAK NEDEN YAPILMADI’
Çarşamba Beyyenice Mahallesi ile Ayvacık arasında kalan 14 kilometrelik karayolu yapımı için Şeker Fabrikası Pancar alım kapası olarak bilinen alandan başlayarak yol yapım levhasını dikti ancak çalışmalar başlamaması tepkilere neden olmaya devam ediyor.Karayolu üzerinde özellikle Endüstri Meslek ve Anadolu Meslek Lisesi, İlkadım- Hasanlı sokak, Salıpazarı, Ayvacık- Çarşamba kavşak, Ağcagüney – Şeker Fabrikası Lojmanları alanı, Şeker Fabrikası, Şehir Stadyumu ve Kapalı spor Salonu, Araç Muayene istasyonu ve son olarak Beyyenice- Sefalı- Kuşgölü yol kavşakları yapımlarının akıbeti merak konusu olmaya devam ediyor. Bu alanlarda mutlaka döner kavşak yapımını isteyen vatandaşlara Karayolları Müdürlüğü ekipleri kulaklarını tıkaması dikkatlerden kaçmazken, trafik kazalarında yaşanan ölümler nedeni ile de sessizliğe bürünen Karayollarına tepkiler sürüyor.

‘KARAYOLLARI MÜDÜRLÜĞÜNDE AÇIKLAMA YAPACAK BİR KİŞİ YOK’
Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü Beyyenice Mahallesinde yol sonunda kavşak olmaması ve yolun daralmasının yanı sıra yokuş aşağıya inen araçların aşırı hızlı inmesinden kaynaklı sık sık hatalı ve mecburi dönüşler nedeni ile özellikle maddi hasarlı ve yaralanmalı kazaları olması ölümlü kazaların da  yaşanması tepkilerin sürmesine neden oluyor.Karayolunun bir an önce tamamlanması için çağrıda bulunan vatandaşlar için Karayolları 7. Bölge Müdürlüğünü arayarak çalışmalar hakkında bilgi almak istedik. Salıpazarı karayolunu yapan firmanın bu yol güzergahında ki 5 kavşağı yapma taahhütü var mıydı, varsa neden yaptırılmadı bu konuya da açıklama yapılmaması ayrı merak konusu olmaya devam ediyor.

img_7394.jpgimg_7367.jpgimg_7392.jpg

‘KAZALARDA Kİ MADDİ VE YARALANMALAR İLE ÖLÜMLERİN SORUMLUSU KİM?
Karayolları 7. Bölge Müdürlüğünden aradığımız Müdür ve diğer şube yetkililerin hiçbir şekilde geri dönüş yapmaması, hiçbir şekilde cevap vermemesi dikkat çekti. Vatandaşlar, “Karayolu üzerinde kavşaklarla birlikte kalan yol yapımının yapılmaması, trafik işaret levhalarının da trafik kazalarını durduramadığını, yaralanmalı ve maddi hasarlı çok sayıda kazanın olduğu ve bu kazaların maddi zararını karayollarının üstlenmediği için acıları ve diğer maddi zararları da kendilerinin çektiğini belirterek Karayolları Müdürlüğünün görevini yapmadığını belirterek tepkilerini dile getirdiler.

‘ŞEKER, “KARAYOLLARI ÖNLEM ALMALI, İŞİ AZRAİL’E BIRAKMAMALI” DEDİ’
Sıkıntılı alanlarda ki sürücüler ile bölge halkı konuyu CİMER ve diğer yollardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileterek şikâyetlerini dile getirerek acil çözüm için gerekenin yapılmasını isteyeceklerini belirttiler.Konu hakkında bazı vatandaşlar ile aynı bölgede ikametgâhının bulunduğunu dile getiren ve sıkıntıyı bizzat yaşadığını belirten Yazı İşleri Müdür Erol Şeker, “Karayollarının umursamaz ve duyarsızlığı sürüyor. Bu bölgede trafik kazaları maddi zarar ve yaralanan vatandaşların canını yakmaya devam ediyor. Hatta bazen kazalar daha da ileri giderek bazı kazalarda Azrail can almaya devam ediyor.Karayolları Müdürlüğünün Azrail’ den önce bir nebze önlem alması ve karayolu çalışmasının tamamlanması için özverili çalışmaları bekliyoruz.Kısacası Karayolları Bölge Müdürü önlem alarak işi Azrail’ e bırakmaktan vazgeçmeli” ifadeleri ile sıkıntıyı dile getirerek tepkisini ortaya koyması gözlerden kaçmadı.

HABER MERKEZİ
FOTO-KAMERA: Gülizar KELEŞ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber