Maske OUT, Gezme İN: AĞIR CEZALAR YOLDA!

Maske OUT, Gezme İN: AĞIR CEZALAR YOLDA!
Sağlık bakanlığının Korona virüs konusunda her geçen gün artan vaka ve vefat sayıları haberlerine rağmen vatandaşların çoğunluğunun temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymadıkları gözlerden kaçmıyor.

Sağlık bakanlığının Korona virüs konusunda her geçen gün artan vaka ve vefat sayıları haberlerine rağmen vatandaşların çoğunluğunun temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymadıkları gözlerden kaçmıyor. Yetkililerin bu nedenle Temizlik, Maske ve mesafeye uymayanlara en üst rakamdan ceza uygulayacağı öğrenildi. 

Dünya ve Türkiye’yi etkisi altına alarak ülkelerin ekonomi ile sağlığını bozan ve her geçen gün azalacağına artarak devam eden ölümler, Korona virüs salgınında Devlet yetkililerinin cezai müeyyideleri ve sağlık uyarılarının göz ardı edilmeye devam etmesi yasaklar yeniden gelecek mi endişesine sevk etmeye başladı. Geçtiğimiz hafta sonu Samsun Valiliğinin açıkladığı Hıfzıssıhha kararları doğrultusunda65 yaş ve üstü vatandaşların yeniden saat uygulaması ile sokağa çıkma yasaklarının uygulamaya konuşmasından sonra normal yasaklara gözler çevrildi.

Yaz ayında azalma beklenirken vakaların her geçen gün arttığına işaret eden Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamalarının ardından test sayısı ile vaka sayısı, yoğun bakım sayılarının arttığına işaret edilerek Eylül ayı sonundan itibaren havaların soğuması ile gribal enfeksiyonlarla virüs sayı ve vakalarda artışın korkutucu boyutta olacağı belirtiliyor. Bu çerçevede Korona virüsünün 2. dalgasının yaşandığı bu dönemde İç İşleri Bakanlığı tekrar bazı yasaklamalar getirmeye başladı.

img_7413.jpg

Çarşamba ilçe genelinde ki veriler ve istatistiklere bakıldığında virüsün yayılma hızının arttığı ancak buna karşılık vatandaşların duyarsız davranarak virüse karşı korku olmadan ve diğer insanlara bulaştırma kaygısı gütmeden sokağa çıkıp rahat dolaşılması hastalığı geçiren vatandaşlar ile kurallara uyan halkın endişelenmesine sebep olmaya devam ediyor. İlçe Kaymakamlığının sık sık toplu taşıma, kafeler, restaurantlar gibi toplu oturma alanlarında uygulamalar ile alınan tedbirlere rağmen gerekli hassasiyetin gösterilmemesine karşı yasaklamaların caydırıcı olması ve kuralara uyulması için cezalarda acımayacak. Pandemi sürecinin önümüzde ki aylarda daha da artacağı düşüncesi endişeleri artarken maskesiz dolaşanlara Kaymakamlığın en üst seviyeden ceza keseceği öğrenildi. Temizlik, mesafe ve maske kuralına uyun, uymayanları şikayet edin. Sağlığımız hepimizin geleceği için önemli. Sağlıktan vazgeçmeyin…

HABER-FOTO: Gülizar KELEŞ-Aybüke ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber