Seçimler yaklaşıyor kaldırımlar düzelecek

Seçimler yaklaşıyor kaldırımlar düzelecek
Seçim günlerinin yaklaşmasıyla her sene olduğu gibi kaldırım çalışmaları da başladı.

Seçim gününün yaklaşmasıyla baştan savma yapılmış olan 'göstermelik' kaldırımlar her sene olduğu gibi bu sene de yeniden restore edilmeye başlandı.

 KISA ZAMANDA BOZULUYORLAR

İyi bir intiba bırakmak ve sonraki dönem için bir seçim yatırımı manalarına gelen bu uygulamadan en çok mağdur olan ise yine vatandaş. Halihazırda kaldırım ve banketlerin durumuna bakıldığında kaldırım mühendisliği dalı olmasada ona ihtiyaç olduğu gayet açık. Özellikle her seçim arifesinde bozulup tekrar yapılan ve yeni taşlarıyla ilk başta kaliteli bir görünüme sahip  kaldırımlar, kısa zaman sonra oynama, çatlama, çökme ve aşınmalara direnemiyor. Ölçüp biçmeden çala kalem imar edilen yaya yolları ne sıklıkla değişirse değişsin kötü talihinden kurtulacak gibi değil.

 ÖZEL SEKTÖRE YAPTIRILIYOR

Türkiye’de belki de yıllardır çözülemeyen bir çarpık yapılaşmanın mahsulü olan kaldırımlar, şehirlerin ötelenmiş, elde kalmış yerleri. Bugün yükselen, alçalan, daralan, genişleyen ve bir yağmurda foyası düşen kaldırımlar yerine devamlı, dayanıklı, düzgün kaldırımlara ne zaman kavuşacağız bilinmez. Kaldırımlar da tıpkı meskun binalar gibi statik yapısı, temeli, dayanıklılığıyla mühendislerin eline bırakılmak durumunda iken genellikle bir yönetmeliğe tabi olmaksızın, tipik kesitlere dayanan teknik şartnameler ile özel sektöre ihale edilerek yaptırılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz