SEBZE ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLDÜ

SEBZE ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLDÜ
Çarşamba'da sebze sezonun açılışıyla birlikte, sebze fiyatlarının beklenilenin üstünde olması üreticinin yüzünü güldürürken,Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman fiyatlardaki yüksekliğin nedeninin ürün kalitesi ile bağlantılı olduğunu açıkladı

Türkiye’deki sebze üretiminin, yaz sezonu açısından, yoğun bir bölümünü kaplayan Çarşamba Ovası bu yılda sezon startını verdi. Sezonun açılışıyla birlikte ürün fiyatlarının beklenilenin üstünde olması üreticiyi memnun ederken, özellikle geçtiğimiz hafta Çarşamba Sebze halinde fiyatı 3-4 liraya kadar çıkan domates bu hafta yerli ürünlerin piyasaya girmesi ile birlikte normale döndü.

Çarşamba İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Osman Akman, Çarşamba’da tarımsal üretim alanında yoğunlaşılan iyi tarım uygulamalarının ürün kalitesini arttırdığını dile getirirken, kaliteli ürün üretiminin fiyat açısından da üreticiyi memnun ettiğini ifade etti.

Daha Sağlıklı Gıda İçin; İyi Tarım

Akman, Çarşamba ovası içerisinde iyi tarım uygulaması yapılan bir bahçede yaptığı açıklamada, “Çarşamba ovasında her türlü sebze halde yerini almaya başladı. Ovamızda Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğümüzce yürütülmekte olan iyi tarım uygulamalarımız var. İyi tarım uygulamalarımız ovamızda günden güne yaygınlaşıyor. Bu da ovamızda yetişen sebze ve meyve üretiminin kalitesini arttırdı. İyi tarım yapılan bahçelerimiz sürekli ilçe müdürlüğümüzce kontrol edilerek, ilaçlama ve gübreleme dönemleri takip ediliyor ve yetiştirilen ürünlerin üzerinde kalıntı kalmaması sağlanıyor. Aynı zamanda da iyi tarım uygulaması yapılan bahçelerimizde yetişen ürünlerimiz gerekli standartları yakaladığı için pazarlama noktasında da üreticimize kolaylık sağlıyor” dedi.

Türkiye’ye Yeteriz

Çarşamba ovasının özellikle yaz sezonu açısında verimli kullanılması durumunda tüm Türkiye’ye yetecek kadar sebze üretiminin yapılabileceğinin altını çizen Akman, ovada yetişen sebzelerin artık Çarşamba sınırlarını aşması gerektiğini ve bu konuda girişimciler üzerinde ihracat olanaklarının sağlanması gerektiğini ifade etti.

İyi tarım uygulamalarının yanı sıra Çevresel Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması (ÇATAK) projesinin de ilçede yaygınlaştığını belirten Akman, ÇATAK projesi dâhilinde tarımsal üretim yapan çiftçilerin Bakanlık tarafından da desteklendiğini vurguladı. 

gun3.20130703094054.jpg
gun4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber