SEBZE-MEYVE FİYATLARI CEP YAKIYOR !

SEBZE-MEYVE FİYATLARI CEP YAKIYOR !
İlçede Çarşamba günleri kurulan Pazaryerine alışveriş için Kapalı Pazaryerine gelen vatandaşlar, ateş pahası olan sebze-meyve fiyatlarını gördükten sonra tepki gösterdiler.

Çarşamba Kapalı Pazaryeri’nde ki fiyatları gören İlçe Halkı, “her şey ateş pahası oldu” diyerek tepki gösterdi. Kapalı Pazaryerinde ki esnaflar ürünlerin ülke genelinde yaşanılan ekonomik sıkıntılar ve siyasi nedenlerden dolayı 1 yılı aşkın süredir fiyatların çok yüksek olduğunu ve vatandaşlarında alım gücünün düştüğünü söylediler. Ülkede üretimin yok denecek derecede az olması ve pazaryerinde satılan bazı ürünlerinde yurtdışından ithal edilmesinin de fiyatlar üzerinde etkisinin olduğunu belirten Pazar esnafı, yeniden sebze-meyvenin fiyatlarının aşağı seviyelere inmesi için çiftçilere ektikleri ürünlerde hak ettiği paranın verilmesi ve üretime teşvik edilmesinin gerektiğini dile getirdiler.

Pazaryerinde satış durumunu sorduğumuz esnaflar dert yanarak, “Biz esnaf olarak, fiyatlar bize pahalı geliyor, vatandaşlar ne yapsın. Günlük 70-80 lira’ya çalışan vatandaşımız, 1 haftalık pazar alışverişi parasını zor çıkartıyor. Birde oturdukları evlerinin kira olduğunu düşünürsek durum daha da kötü bir vaziyet alıyor. Pazaryerinde fiyatlar nedeniyle satışlar düştü. Artık soğan, patates gibi sebzelerin üretimi de satışı da yavaşladı. Ekonomik şartların ağırlaşması, halkın Pazarını vurdu.” Dediler.

Gördükleri fiyatlar karşısında tepkilerini gizleyemeyen vatandaşlar ise, “Fiyatlar uçmuş. Bu imkânlarda bu fiyatlara hiçbir şey alma imkanımız yok. Önceden 100 TL’ye Pazar alışverişimizi yapıyorduk. Evimize yeterince sebze-meyve alabiliyorduk. Şimdi 100 TL’ye sebzeyi tam istediğimiz miktarda bile alamıyoruz. Önceden 1 çuval malzeme ile gidiyorduk, şimdi elimizde poşetle evimize gidiyoruz.”dedi.

Esnaflar, fiyatların düşmesini ve ekonomik seviyenin eskisi gibi normale dönmesini umut ettiklerini dile getirdiler. Pazaryerinde satılan bazı sebze-meyve fiyatları şu şekilde; Muz 13 TL, Elma 6 TL, Çilek 8 TL, Kivi 8 TL, Marul 4 TL, Patates 5 TL ve Soğan 6 TL.

Haber: Aleyna AKKUŞ

2-086.jpg3-074.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber