“SBB Mahkeme kararına rağmen durmuyor”

“SBB Mahkeme kararına rağmen durmuyor”
CHP Samsun Büyükşehir Belediye meclis üyesi Olan Hasan İpek Yalı Kafe’nin inşaatı 5 kez mahkeme tarafından durdurma kararı alındığını ancak projenin ismi değiştirilerek inşaata devam edildiğini söyledi.

CHP Samsun Büyükşehir belediye meclis üyesi olan aynı zamanda Atakum belediyesi meclis üyesi olan Hasan İpek Yalı Kafenin 5.kez mahkeme tarafından durdurma kararı verildiğini ancak Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin bu karara uymadığını ve inşaatın devam ettiğini söyledi.

sbb-mahkeme-kararina-ragmen-durmuyor-3.jpg

“Yalı kafe tek yeşil alan”
Atakum sahilinde tek yeşil alan yalı kafe olduğunun altını çizen meclis üyesi Hasan İpek “Yalı kafe Atakum sahilinde yeşil kalmış tek yerlerden birisiydi. Burası Atakum Belediyesi’nin sosyal tesisiydi ama burayı biz iller bankasından almak istedik. Kiralıktı ama İller Bankası bize vermedi kamulaştırma yapmak istedi.

sbb-mahkeme-kararina-ragmen-durmuyor-2.jpg

Kamudan da ücretsiz olarak Büyükşehir belediyesine devretti. Biz ona rağmen sesimizi çıkarmadık sonuçta milletin hizmetine sunulacaktır ve büyükşehir belediyesi burada hizmetlerine devam eder diye umduk. Ancak büyükşehir belediyesi burayı alır almaz. Bizim yani Atakum belediyesinin mevcut yerlerini yıktı. Biz bu yıkımlara itiraz ettik ve mahkemeye taşıdık mahkeme iptal etti ancak projenin ismini değiştirerek inşaata projeye devam ediyorlar. Tabi biz tekrar mahkemeye verdik tekrar durdurma kararı çıktı ama projenin ismini değiştirerek inşaata devam ettiler.” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2023-08-04-at-10-41-10-1.jpeg

“5 kez mahkeme durdurdu”
Mahkeme 5 kez inşaatı durdurduklarını ancak isim değiştirerek devam ettiklerinin altını çizen Hasan İpek, “Biz 5. kez mahkemeye veriyoruz. Buradan da durdurma kararı çıktı. Bu yapılan hukuksuz iştir. Hukuku uygulamak istemiyorlar. Hukuku çiğniyorlar bu bir suçtur. Hukuku işlemez hale getiriyorlar.

sbb-mahkeme-kararina-ragmen-durmuyor-1.jpg

En son olarak Yalı Kafe ile ilgili inşaat ruhsatı ile ilgili yürütmeyi durdurma hem de planla ilgili yürütmeyi durdurma kararı alındı. Ancak mahkeme inşaatı durdurma kararı almasına rağmen inşaat sürekli olarak devam ediyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararına rağmen durmuyor hukuk dinlemiyor.”Diye ifade etti.

HABER: ÜNAL DALDAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Yerel Haber