‘SANDIKLARI BOŞ GÖNDERECEĞİZ’

‘SANDIKLARI BOŞ GÖNDERECEĞİZ’
Ayvacık İlçesinde, 6 ay önce yaşanan heyelan sonrası, yaşanan Elektrik hat ve direkleri ile birlikte yol sorunları nedeniyle, Yunus Emre Mahallesi sakinleri Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı’ya seslendi

bunlar-1.jpg
‘MİKSER ŞARAMPOLE UÇTU’
Yaz aylarında Karadeniz bölgesini etkisi altına yağışlar sonrası Samsun’un Ayvacık İlçesinde yaşanan heyelan nedeniyle İlçenin yüksek kesimlerinde bulunan mahalle ve köylerde elektrik direkleri ya yıkıldı, ya yıkılmaya yüz tutacak şekilde yan yattı. Yine yağışlar nedeni ile sık sık heyelanlar nedeni ile toprak kayması yaşanması nedeni ile çevre mahalle yolları araç trafiğine kapandı. Heyelanlar sonrası kapanan köy yollarının açılması için Ayvacık Belediyesine ait iş makineleri ile personellerin geçici çalışmalar nedeni ile yumuşak zeminli yoldan geçmeye çalışan mikser aracı yolun kayması nedeniyle şarampole yuvarlanmış, şoför kendini son anda araçtan atarak kurtulmuştu. Yaşanan kaza sonrası kaderine terk edilen köy yolunu, köylülerin kendi imkânları ile kazma ve kürekler ile trafiğe açtıkları belirtildi.

‘MAHALLE MUHTARI VE SAKİNLERİ TEPKİLİ’
Yaşanan olayların ardından Mahalle Muhtarı Ali Doğan’ın, elektrik ile yol açma çalışmaları için mücadele verse de yalnız kaldığını belirterek mahalle sakinleri ile tepki göstermeye başladıkları öğrenildi. Yunus Emre Mahallesi sakinleri heyelan sonrası yaşanan Elektrik hat ve direkleri ile birlikte yol sorunları nedeniyle Ayvacık Belediye Başkanına seslenerek; ‘5 seneden beridir yapacağız, yaptıracağız diye diye bu kadar yıl geçti. Seçim geldi ne zaman yapacaksınız. Burada insan yaşıyor farkında mısınız? Geçmişte önce kazma kürekler ile yaptığımız yolu, sonra eski başkan sağ olsun açtı ve rahatlamıştık. Ama bu gün Ayvacık Belediyesi günümüz teknolojisi ile ne yolu yapabiliyor ne de bizlerin yanında durarak eksiklerimizi gideriyor’ diyerek tepkilerini dile getirdiler.

bunlar-2.jpg
‘BİZİ YALNIZ BIRAKTILAR’
Özellikle heyelanlar nedeni ile sık sık kapanan yolların haricinde fırtına ve yine heyelanlara bağlı yan yatan elektrik direklerinin, tamamen ulaşıma kapanan yolların açılması ve tamiratlarının yapılması için Mahalle Muhtarı Ali Doğan, İlçe Kaymakamlığı, Samsun Valiliği, Enerji Bakanlığı ve CİMER’ e dilekçe ile başvuruda bulunarak sorunlarını dile getirmiş ve çalışma yapılmadığı gibi ilgililerinde ilgilenmediğini beyan ederek Müfettiş masraflarının mahalleli olarak karşılamak üzere mahallelerine gönderilmesini istediklerini belirten dilekçelerle müracaat ettikleri belirtildi. Enerji Bakanlığı ve CİMER’ den de cevap gelmediği ve mahalleliler olarak tamamen yalnız bırakıldıkları için mecburen medya aracılığı ile hizmet istemeye mecbur kaldıklarını belirttiler.
bunlar-3.jpg
MUHTAR DOĞAN, "ZARARIMIZ HEM MADDİ HEM MANEVİ”
CİMER başta olmak üzere ilgili tüm bakanlıklara yazı yazdıklarını ama herhangi bir olumlu geri dönüş almadıklarını dile getiren Yunus Emre Mahalle Muhtarı Ali Doğan; “Yunus Emre Mahallesi başta olmak üzere köylerde yaşayanlar yol ve elektrik arızaları nedeniyle sorunlar yaşıyoruz. 6 ay öncesinde meydana gelen heyelan sonrası mahalle ve köylerimizin, İlçeye bağlantısı olan bu yolların yapılmaması ve elektrik direklerinin toprak kayması sonrası yerinden kayarak yan yatması sonucu elektrik kesintileri başta olmak üzere birçok sorun yaşadık. Evlerimizde bulunan elektronik aletlerimiz bozuldu. Elektrik direkleri ile hatlarının yenilenmesi ve yollarımızın yapımı ile ilgili CİMER başta olmak üzere ilgili tüm bakanlıklara yazı yazdık. Ama olumlu ya da olumsuz bir cevap gelmedi. Bizi kaderimiz ile baş başa bıraktılar. Yollarımız kapandı, elektrik direklerinin çoğu yan yattı. Elektrik direkleri ile hatlarının ve yollarımızın yapılmasını istiyoruz” dedi.
bunlar-5.jpg
‘YOL YAPILMAZSA SANDIKLARI BOŞ GÖNDERECEĞİZ’
‘Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir yerinde böyle perişan bir durum yoktur‘ diyen Muhtar Doğan, Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı’nın verdiği sözleri tutmadığını ifade ederek; “Bu yolda yapılan en son çalışma, 5 yıl önce eski Başkanımız Mustafa Belur tarafından yapıldı. Mevcut Başkanımız Halil Kalaycı ise yapacağına dair söz vermesine rağmen 5 yıldır herhangi bir çalışma yapmadı. Ayvacık Belediyesi ve elektrik kurumundan hizmet alamıyoruz. Burada 191 hane ve 428 seçmenimiz var. Bizim vatandaşlarımız ne yapacak. Kimden nasıl hizmet alacak. Cumhurbaşkanımız için kellemizi veririz. Ama yolumuz yapılmazsa Ayvacık Belediyesi için kesinlikle oy vermeyeceğiz. Sandıkları boş göndereceğiz” diyerek tepkisini dile getirdi

‘YOLU KAZMA VE KÜREKLER İLE AÇTIK’
‘Kazma kürekler ile yaptığımız yolu Ayvacık Belediyesi günümüz teknolojisi ile yapamıyor’ diyerek konuşan Mahalle sakinlerinden Recep Bulur ise şunları söyledi; “5 yıldır Yunus Emre Mahallesi başta olmak üzere köylerimiz ile kimse ilgilenmiyor. Biz yolu kendi imkanlarımız ile kazma ve kürekler ile açtık. Buradaki elektrik direk ve hatları ile yolların yapılması için herhangi bir çalışma yapılmıyor. Yağmur yağdığı zaman burada araçların çıkması mümkün değil. Yer yer toprak kaymaları oluyor. Araba ile geçerken korku içindeyiz. Yamaçlarda önlem alınmasını istiyoruz. Bu tehlikeyi ne şekilde bertaraf edeceklerine yetkililer karar verecek. Yamaçlara tel örgü ya da serpme beton sistemi yapılmasını istiyoruz”
bunlar-4.jpg​​​​​​​
‘YOL NE ZAMAN YAPILACAK MERAK EDİYORUZ’
Yaşanan heyelan sonrası kapanan yolun ne zaman yapılacağını merak ediyoruz diyen Taksici Abdullah Aşık; “6 Ay önce yaşanan heyelan sonrası kapanan yoları kendi imkanlarımız ile açtık. Yoldan herhangi bir otomobil geçemiyordu. Heyelan sonrası kapanan bu yol şu ana kadar yapılmadı. 6 aydır yapılmayan bu yol ne zaman yapılacak bizde merak ediyoruz. Mahallemizin muhtarı Ali Doğan imkanları dahilinde bu yol için çok mücadele ediyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Köy Hizmetleri ve Ayvacık Belediyesine bizzat gidip yolun yapılması için başvurdu. Acil çözüm istiyoruz” dedi.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber