SAMSUN’UN 72. ODASI SERVİSÇİLER OLDU

SAMSUN’UN 72. ODASI SERVİSÇİLER OLDU
Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası düzenlenen törenle açıldı.

Pazar Mahallesi Yalı Cami Sokak’ta gerçekleşen açılışa İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, ESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler, AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Hasan Basri Kurt, Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala ve oda başkanları ve üyeler katıldı.

Açılış öncesi konuşan Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Binay, “2003 yılında Samsun Toplu Taşımacılar Derneği olarak yola çıktık. 2011 yılında başkan seçildiğimde üyelerimize korsan araçlarla mücadelemizi oda olamazsak baş edemeyeceğimizi düşündük. 2012 yılında oda için gerekli çalışmaları yaptık. TŞOF Başkanımız Fevzi Apaydın sözünü tutarak 17 Mart 2015 tarihi itibariyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızdan odamızın onayını aldık” dedi.

1.20150413103731.jpg

Samsun’da 72. odayı açtıklarını belirten Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, “Bizim birliğimize bağlı 71 tane oda vardı. Bu odaların her yerde olduğu gibi kimi küçük odalar, kimisi büyük odalar, herkes kendi çapında belli seviyedeydi. Kapanma durumuna gelmiş odalarımız bulunmaktadır. Bunlar üye sayısına bağlı olarak veya gelirleri açısından dolayı kapanma duruma gelmiş odalarımızla uğraşırken 72. odanın sesini duyduk. Fakat çok memnun olduk. Odaların kurulması çok kolay değil. Türkiye’de oda kurmak için 500 üyeye ihtiyaç var. Bu odamız Türkiye’de 2’nci ya da 3’üncü sırada. Şu anda 100 üyenin altında olan odalar kapanıyor. 71 odamızın içersinde böyle durumda olan odalarımız varken, Hüseyin Binay ve ekibi canla başla çalışıp, bu odayı açtılar” diye konuştu.

3.20150413103749.jpg

Servis sürücülerinin çok özel insanlar olduğunun altını çizen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Servis taşımacıları odasını kurmakla bir eksiği kapatmış olduk. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizi ana kucağından alıp okuluna götüren ve okuldan da alıp evine sağlıklı bir şekilde getiren bu servis taşımacılığını yapan arkadaşlarımız ulvi bir görevi yerine getiriyorlar. Samsun’da 72’nci odamız kuruldu. Bir çocuk belki sabah kahvaltısını yapmadan önce servisi kullanan şoförle tanışıyor. Bir çocuk okuldan ayrıldıktan sonra evine gitmeden son olarak yine servisin şoförü ile karşılaşıyor. Servis sürücüleri çok özel insanlar. Bizim çocuklarımızın hem annesi hem babası hem de öğretmenleridir. Samsun servis sürücülerinden çok şey bekliyor. Şoförlük zaten bir kamu görevidir. Toplu taşıma araçlarımıza, minibüslerimize bakınız, bunlar bulundukları yerlerin ağabeyleridir, danışmanlarıdır. Çocuğumuzu emanet ettiğimiz metanetli insanlardır. O bakımdan servis odalarını Samsun’da açmakta bir ivme kazandırdık. İnşallah sonu daha iyi olacak. Başkan Binay’a ‘bırakın bu dernek faaliyetlerini gelin sizi oda yapalım’ diye çok ricada bulundum. Bugün esnaf ve sanatkarların sicilini Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Müdürlüğü tutar. Ancak zaman zaman olur ki, bir odanın mensubu olacakken, diğer odaya sicil vasıtası ile gittiği zaman başkanlar üzülür. Ben Başkan Binay’a 600 tane üyemi verdim” şeklinde konuştu.

Açılışından dolayı odaya başarılar dileyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Çoğu odaların üye durumdan dolayı kapanma ile karşı karşıya kaldığı bir durumda 721 üyeli bir odayı Samsun ve İlkadım bölgemizde faaliyete geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu tür odalarımızın varlığı o esnaf kardeşlerimizin sorunlarının dile getirilmesi noktasında çok önemli olduğunu biliyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası’nın açılışı gerçekleşti. Açılış sonrasında Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala'ya yeni hizmete giren Servis Aracı İşletmecileri Birlik Başkan ve yöneticilerinden yoğun ilgi oldu. Bala'nın seçildiği günden bu yana özellikle Çarşamba'da servis şoförleri için verdiği mücadeleyi takdirle karşıladıklarını ve bu oluşumu kısa sürede daha da yaygın hale getirerek ilçelerde de güçlenmeyi hedeflediklerini dile getirdiler.

4.20150413103801.jpg

HABER MERKEZİ-İHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel