Samsun'dan Özel Gezi

Samsun'dan Özel Gezi
Samsun Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan şehir merkezini hiç görmemiş Vezirköprü ilçesinden gelen 35 özel gereksinimli öğrencilere kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdirdi

Fiziksel ve zihinsel engelli vatandaşlara her türlü hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli öğrencilere desteklerini sürdürüyor. Kırsal ilçelere bağlı mahallelerinde ikamet edip bugün kadar şehir merkezini görmeyen 35 zihinsel engelli öğrencilere yönelik gezi turları düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, bu kez Vezirköprü Uyar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri için özel bir tur düzenledi.

aw060348-04.jpg

Bandırma Gemi Müzesi’nden başlayan turda öğrencilere müzeyi, kurum müdürü Tuba Uyar Çeker, öğretmenleri Esra Yaldız, Hümeyra Altun ve Ayşe Çapkın ile birlikte gezdi. Öğrenciler Bandırma Müze Gemisi’nin ardından Tütün İskelesi, Kurtuluş Yolu, Panorama 1919 Müzesi, Batıpark Amazon Adası’nı gezerek eğlenceli anlar yaşadı.

aw060348-05.jpg

“Geziler sürecek”
Yaz aylarında okullarda düzenlenen etkinliklere ilave olarak ilçelerdeki öğrenciler için gezi programlarına devam ettiklerini belirten Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Birim Sorumlusu Çağla Yücel, “Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak önceliğimiz engelli öğrencilerimiz olmak üzere her çocuğun şehrini gezip görmesini istiyoruz. Bu açıdan günübirlik okul gezilerimize devam ediyoruz. İnşallah bu gezilerimiz sayesinde Samsun’u tanımayan, gezip görmeyen çocuğumuz kalmayacak” diye konuştu.

aw060348-02.jpg

İHA

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber