Samsun’da Yağışlar sürüyor

Samsun’da Yağışlar sürüyor
samsunda ve çevre illerde sağanak yağış etkisini sürdürmeye devam edicek.

amsun’da sağanak etkili olurken, meteorolojiden ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi konularda dikkatli olunması uyarısı yapıldı.
Kent merkezi ve ilçelerde sabah saatlerinde başlayan yağmur ilerleyen saatlerde sağanağa dönüştü. Sağanak nedeniyle bazı alt geçit, cadde ve yollarda su birikintisi meydana geldi. Kuvvetli ve sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise tente ile ağaç altlarına girerek yağıştan korunmaya çalıştılar.

Kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü yağışlar hakkında yaptığı uyarıda, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Samsun, Ordu, Sinop il geneli ile Kastamonu, Tokat ve Amasya'nın kuzey kesimlerinin yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun ve Sinop'un kıyı ve doğu kesimleri, Kastamonu'nun doğu kıyıları ile Ordu'nun kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların; Samsun ve Sinop'un kıyı ve doğu kesimleri, Kastamonu'nun doğu kıyıları ile Ordu'nun kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Hava sıcaklığının ise 1 ila 3 derece azalması bekleniyor” ifadelerine yer verildi.
Samsun’daki yağışlı havaların 12 Ekim Perşembe gününden itibaren yerini parçalı bulutlu ve güneşli bir havaya bırakması tahmin ediliyor.

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir