“SAMSUN’DA OTO SANSÜR VAR!”

“SAMSUN’DA OTO SANSÜR VAR!”
GENEL YAYIN YÖNETMENİ’MİZ EROL ŞEKER, TELEVİZYON EKRANLARINDAN SESLENDİ!“SAMSUN’DA OTO SANSÜR VAR!”

2005 yılında yayın hayatına başlayan Haber Expres Gazetesi’nin son yıllarda yaşadığı önemli sıkıntılarını paylaşmak için Genel Yayın Yönetmenimiz ve Yazı İşleri Müdürümüz Erol Şeker, HALK TV’nin Gündem Özel programında Canlı yayın konuğu oldu.
“samsun’da-oto-sansur-var!”-(1).jpg
Çarşamba İlçesi’nde 10 yılı aşkın süredir yayın hayatını sürdüren Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker, Samsun ve diğer illerdeki yerel medyanın sıkıntılarını ekranlarda paylaştı. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Şeker’in yanı sıra Samsun’da yayın yapan internet haber sitesi samsunozelhaber.com sahibi Ferhat Soy’da canlı yayına katılan isimdi.

Televizyon kanalında iki defa canlı yayın konuğu olan Erol Şeker, gazetenin yaşadığı ciddi sıkıntıları ekranlara taşıdı. 2015 yılı Ocak ayında Çarşamba Belediyesi Zabıtaları’nın girişimleriyle yapılan mühürleme işlemine değinen Şeker, Samsun’da yerel basına ciddi bir sansür uygulandığını, yapılan baskıların Samsun ile sınırlı kalmayarak ülke genelinde seyredildiğini aktardı.

“samsun’da-oto-sansur-var!”-(2).jpg

Fatih Ertürk’ün moderatörlüğünü yaptığı Gündem Özel programında konuşan Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker, “Türkiye genelinde yapılan baskıları bugün yerel medyada da yapıldığını yakından görmekteyiz. Gazetemizin doğruları halka aktarmasını istemeyen siyasi yöneticiler, yayın hayatımızın son bulması ve bunun zeminini oluşturabilmek için ellerinden geleni yapmaktalar. Yerel Gazetelerin başlıca gelirleri arasında yer alan reklamlarımız yine bu siyasiler tarafından uygulanan baskılarla engellenmekte. Bugün Samsun’da bulunan bazı gazeteler sırtını bir milletvekiline yaslayabiliyor. Bir siyasiye ya da güçlü bir holdingle gazetecilik mesleğini yapıyor. Ancak gazetecilik bu değil. Bu türde gazetecilik mesleğinin icra edilmesi söz konusu olamaz. İktidarda ki siyasilerin yanlışları yazamıyoruz. Eleştiremiyoruz. Herhangi bir şekilde bunu halkımıza ulaştıramıyoruz. Bunun engellenmesi için tüm girişimlerde de bulunuluyor. Son olarak ta AK Parti’li bir belediye başkanı tarafından gazetemize uygulanan mühürleme işlemiyle bunu apaçık gördük. Ben her engellemeye, sansüre rağmen doğruları yazmaya devam edeceğim.” İfadelerini kullandı.

Programa yine Samsun’dan katılan İnternet Haber sitesi sahibi Ferhat Soy’da, Samsun basınının gördüğü gerçekleri yazmasının imkânsızlaştırma çalışmalarının olduğunu belirterek, “Samsun’da ki bazı siyasiler eleştirilere tahammül edemiyorlar. Bu ülkede hukuk yolu var. Ancak, siyasiler sansürlemeyi tercih ederek basın özgürlüğünü yok etmişlerdir. Hatta kendi siyasi partisinde geçtiğimiz dönemlerde İl Başkanlığı için aday olan isim için ‘alavereci-dalavereci’ kelimesini bile kullanmıştır.” Dedi.

Canlı yayına Eskişehir’den katılan Sakarya Gazetesi Sahibi Üstün Ünügür ise gazetesinin geçmiş yıllarda büyük sansürlere maruz kaldığını anlatarak geçmişte yayınlanan gazete sayılarının kupürlerini paylaştı.  Yaklaşık 1 saat süren program, konukların sıkıntılarını paylaşmasının ardından son buldu.




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber