Samsun'da Otellerdeki Doluluk Oranı Yüzde 75'e Ulaştı

Samsunda Otellerdeki Doluluk Oranı Yüzde 75e Ulaştı
Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, yazın otellerdeki doluluk oranının yüzde 75’e ulaştığını söyledi.

Samsun’da yaz turizmin iyi geçtiğini belirten Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç, otellerin büyük oranda dolduğunu belirtti. Samsun’a büyük tesislerin yapıldığını belirten Genç, ayrıca 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları’na şimdiden hazırlanmak gerektiğini vurguladı.

 “SAMSUN'A GELEN HER TURİST KENTİN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR”

Son iki yıldır yaz turizminin iyi geçtiğini söyleyen Genç, "Geçen yıl da otellerdeki doluluk oranımız yüzde 75'ti. Fakat bu yıl yeni açılan otellerle birlikte yatak sayısının da artmasına rağmen doluluk oranı yine yüzde 75 oldu. Bu da gelen turist sayısının arttığını gösteriyor. Otellerin dışında günlük olarak turlarla gelen turistlerde oluyor. Gelen turlara baktığımızda günlük olarak azımsanmayacak sayıda turistin Samsun'u ziyaret ettiğini söyleyebiliriz. Günlük turistlerin bile kente büyük katkısı oluyor. Her bir turist burada bir öğün bile yese bunu genele yaydığınızda büyük bir rakam yapıyor. Samsun'a gelen her turist kentin ekonomisine katkı sağlıyor. Nitekim Samsun'un ekonomisi içinde turizm önemli bir yere sahip. Fakat bu yeterli mi? Hayır. Biz turizmi çeşitlendirip daha da geliştirerek kentin ekonomisine daha fazla katkı sunmasını sağlamalıyız" dedi.

 "ŞİMDİDEN 2017'YE HAZIRLANMAMIZ GEREKİYOR"

Samsun'da turizm sektörünün he geçen gün geliştiğini ifade eden Genç, "Otel, restoran ve tur açısından güzel bir yıl geçirdik. Fakat bunu daha da geliştirmeliyiz. 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları yaklaşıyor. Minimum 5 bin kişi gelecek buraya. Buna hazırlık yapmamız gerekiyor. Şu an Samsun için buna hazır fakat. Her geçen yıl turist sayısının artması hazırlıklarımızı artırmamız anlamına geliyor. Ayrıca Samsun'a yapılan diğer tesisler özellikle spor tesisleri daha fazla turist geleceğine işaret ediyor. Judo Grand Prix müsabakaları Samsun'da yapıldı. Golf sahası yapılıyor. En fazla para bırakan spor dallarından biri de golf. Bu bile başlı başına Samsun'a büyük katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir