OMÜ'DE 2. AR-GE PAZARI

OMÜDE 2. AR-GE PAZARI
Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) AR-GE Proje Pazarı kapsamında ikinci etkinlik olarak "Sağlık Ekipmanları Sektöründe İnovasyon ve Tasarım Yarışması" düzenledi.

İkincisi düzenlenen OMÜ 2. AR-GE Proje Pazarı'nın bu yıl ki konusu "Sağlık Ekipmanları Sektöründe İnovasyon ve Tasarım Yarışması" olarak belirlendi. OMÜ 2. AR-GE Proje Pazarı'na sağlık alanında Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden ve çeşitli kurumlardan 49 proje katılıyor. OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen çeşitli üniversitelerden projelerin sergilendiği stantlar açıldı. Etkinlik açılış programına Samsun Valisi İbrahim Şahin, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

ŞAHİN: "PATENT FAKİRİ OLMAMAMIZ GEREKİR"

Etkinlikte açılış konuşması yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "1964'ten bu yana dünyada 54 milyon patent başvurusu yapılmış. Kore de 1 milyon kişide patent sayısı 2 bin 400 bizde ise 12. Japonya da 2 bin 600. Bu kadar patent fakiri olmamamız gerekir diye düşünüyorum. Bu konuda üniversitelere çok görev düşüyor” dedi.

 

AKAN: "PROJE YAPACAK ARAŞTIRMACI SAYIMIZ KISITLI"

Proje yapılmasında; kontrollü, yarışmacı, güdümlü ve destekleyici bir yolun izlenmesi gerektiğini söyleyen OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Devlet diyor ki 'gel parayı al proje yap' ama parayı alabilecek ve proje yapabilecek araştırmacı sayımız kısıtlı veya o araştırmalardan ticarileştirilebilecek ürün sayısı çok zayıf. Biz bilimsel makaleler üretiyoruz. Belki de bu makalelerdeki bilgiler Amerika da veya bir başka merkezde geliştirilerek bir ürün geliştiriliyor. Bir anlamda biz kısıtlı bütçemizle bir başka ülkenin teknoloji kazanmasına katkı sağlıyoruz. O yüzden bakış açımızı biraz daha gözden geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim