Samsun’da Mülteci Sorunları Paneli

Samsun’da Mülteci Sorunları Paneli
Samsun'da Sosyal Sorumluluk Projeleri Uygulama Derneği tarafından "Mülteci ve Sığınmacıların Sorunları" adlı panel düzenlendi

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Samsun Valisi İbrahim Şahin'in yanı sıra kamu kurum ve kuruluş müdürleri, davetliler ile çok sayıda Suriye ve Irak uyruklu mülteciler katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Sosyal Sorumluluk Projeleri Uygulama Derneği Nurşen Öztürk, "Mülteci ve sığınmacılar yolun nereye çıktığını ve sonunu görememektedirler. Geçmişlere açılar, geleceğe belirsizlikler içinde olan bu insanlar bizden çok farklı değildirler. İlimizde ki mülteci ve sığınmacıların sorunları üzerine farkındalık oluşturmak için çözüm yolları üzerinde durulması gereken konulardır. Yarınlar güzel olacak diyorsak herkesin elini taşın altına koyması gerekir" dedi.

multeci-paneli-5.jpg

"BİZİ KENDİ KARDEŞİNİZ GİBİ GÖRÜN"

Sığınmacı ve mültecileri temsilen konuşan Ziyad Cüneyt Umar, "Resmi dairelere, bize yardımlarını esirgemedikleri için çok teşekkür ediyoruz. Suriyeli, Iraklı ve İranlı kardeşlerim, her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkürlerimi sunuyorum. Aramızda fark yok, hepimiz kardeşiz. Geleceğimizin daha güzel olacağını ümit ediyoruz. Bu çektiğimiz sıkıntılar inşallah bitecektir. Hükümetin bizlere kendi kardeşleri ve vatandaşları gibi bakması ve görmesini rica ediyorum" diye konuştu.

multeci-paneli-4.jpg

"İLETİŞİM KURAN ÜSLUP KULLANIN"

Paneldeki konuşmasına mülteci çocuklarla çıkan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Ortaokul çağında olan kardeşlerimiz imam-hatip liselerindeki sınıflarına serpiştirilerek onlarla pratik yaparak onların da etrafındaki insanlardan daha hızlı bir şekilde Arapça öğrenme fırsatını yakalamalarını önermiştim. Çünkü en hızlı dil öğrenmeleri gereken okul burasıdır diye önerdim. Bu şehirde dostlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bununla ilgili inancımız var. Özellikle ihtiyacı olan kardeşlerimiz bize çok hızlı şekilde ihtiyaçlarını bildirsinler. Sizden isteğim, Samsunumuzda semtlerinizde ve çevrenizdeki insanlarla daha entegre olun. Daha rahat iletişim kuran bir dil bir üslup kullanmanızı sizden istiyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Samsun'da yaşayan mültecilerin oluşturduğu müzik grubu hem Türkçe hem de kendi dillerinde parçalar seslendirdi.

Daha sonra "Mülteci ve Sığınmacıların Sorunları" paneli, panelistlerin konuşmasıyla devam etti.

multeci-paneli-22.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir