Kılıçdaroğlu: ‘Seçimlerde en büyük umudum kadınlar’

Kılıçdaroğlu: ‘Seçimlerde en büyük umudum kadınlar’
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haziran ayında yapılacak olan seçimlerde en büyük umudunun kadınlar olduğunu söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’deki ziyaretlerine Bozkurt ilçesinde devam etti. Kılçdaroğlu, Bozkurt Belediyesi tarafından yaptırılan kreş ve kadınlar için sosyal tesislerin açılış törenine katıldı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"SEÇİMLERE KADAR ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"

Bozkurt ilçesinde pazardan geçen Kılıçdaroğlu, esnaflarla tek tek tokalaştı. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmayan Kılıçdaroğlu, özellikle kadınlarla sohbet etti. Daha sonra temel atma töreni alanına giden Kılıçdaroğlu’na burada toplanan yaklaşık 2 bin kişi "Başbakan Kemal" sloganları ile karşıladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlere kadar çok çalışacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Daha geçen hafta Şanlıurfada'ydım. Altı metrekarelik odada 9 çocuk yatıyor anneleriyle beraber. ‘Kendinize bin 100 odalı bir saray yaptırıyorsunuz. Çocuklarımız için niye bir hastane yapmıyorsunuz?' diye sordum, tık yok. Yetki verirseniz bu ülkenin nasıl büyüdüğünü, nasıl kalkındığını, siyasetçinin halka nasıl hesap verdiğini hepiniz göreceksiniz. Bunun sözünü ben veriyorum size" dedi.

"EMİN OLUN TÜRKİYE'Yİ İYİ YÖNETECEĞİZ"

Ülkede esnafın, emeklinin sıkıntı içinde olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemiz iyi yönetilseydi, çiftçi alın terinin karşılığını alırdı. Emekli bayramlarda bir maaş daha ikramiye alırdı. Esnaf daha rahat yaşardı. 2 milyon Suriyeli Türkiye'de yaşamazdı. Bu ülkenin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Batı’da alay konusu olmazdı. İyi yönetilseydi, hepimiz akşam onurla, gururla evimize giderdik. Haziran’da bize yetki verin. Emin olun Türkiye'yi iyi yöneteceğiz. Dostluğu, kardeşliği biz getireceğiz. 10 milyon emekliye sözüm var. Benim Başbakanlığımda inşallah Ramazan ve Kurban Bayramları’nda birer maaş ikramiye alacaksınız. Türkiye'nin kalkınmasını, büyümesini emeklilere borçluyuz. Şimdi 'refah payı vermiyoruz' diyorlar, sözüm söz ikramiye dışında refah payı da vereceğiz size."

"KADIN YÖNELİK ŞİDDET ARTTI"

Denizli’de geçen hafta eşi tarafından bıçaklanan kadını hastanede ziyaret ettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kadına yönelik şiddet bu iktidar döneminde yüzde bin 400 arttı. Haziran ayındaki seçimlerde kadınlara büyük umut bağladık. 2015 seçiminde bütün umudum sizde. Gittiğiniz her yerde anlatın, her yerde konuşun. Huzur istiyoruz, iş istiyoruz çocuğumuza deyin. Bunu söylemek sizin hakkınız, bu talebinizi yerine getirmek de benim boynumun borcu" ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı:

"Yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz. Halkı zenginleştireceğiz. Hedefimiz bu. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Kendi dünyalığını yapmak için siyasete girilmez. Eskiden bize diyorlardı 'Efendim Sivas'ın ötesine gidemez CHP' Ben Türkiye'nin, dünyanın her tarafına gidiyorum. Onlar şimdi gidemiyorlar. Ahlakı egemen kılacağız. Bütün dinlerin temeli ahlaktır. Siyasette de ahlak çok önemlidir. Haziran’daki seçimlerde halkın iktidarını kuracağız."

Konuşmaların ardından Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, ilçeye olan katkılarından dolayı CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na ve Türk Eczacılar Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak'a fahri hemşehrilik beratı verdi. Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu’na Denizli’nin simgesi olan cam horoz heykeli verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir