Samsun’da Atatürk’ü Anma Etkinlikleri

Samsun’da Atatürk’ü Anma Etkinlikleri
Atatürk’ün ölümünün 77. yıl dönümü nedeniyle Samsun’da çeşitli etkinlikler yapıldı.

Samsun’daki Atatürk’ü anma etkinlikleri, Atatürk Anıtı'nda yapılan tören ile başladı. Etkinlikler daha sonra Atatürk’ün Samsun’a geldiği zaman konakladığı, eskiden otel olan ‘Gazi Müzesi’nde devam etti. Vali İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, müzeyi gezerek Atatürk’ün kaldığı odaları ve kullandığı eşyaları inceledi. Anma programı, müze ziyaretinin ardından Atatürk Kültür Merkez’indeki etkinliklerle devam etti. ‘Atatürk Fotoğraf Sergisi’ni gezen protokol üyeleri daha sonra büyük salona geçerek buradaki etkinlikleri izledi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan salondaki program, Buğra Dede adlı öğrencinin "Bir giden mi var 10 Kasım'da?" ve Gizem Nur adlı öğrencinin "Ben Mustafa Kemal’im" adlı şiirleri okumasıyla devam etti. Şiirlerin ardından söz alan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aydın, "Çağların ötesine uzanan Atatürk" konulu bir konuşma yaptı.

AKM’deki etkinlikler Nihat Gönül’ün şefliğini yaptığı, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun "Atatürk’ün en sevdiği şarkıları" adlı konseri ile sonlandı.

Atatürk’ü anma programı etkinliklerine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, adli ve mülki erkan, parti il başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

samsun’da-ataturk’u-anma-etkinlikleri1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz