SAMSUN'DA 697 PERSONEL AÇIĞI VAR

SAMSUNDA 697 PERSONEL AÇIĞI VAR
İş-Kurumu (İŞKUR) Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, Samsun’da 282 ayrı talepte 697 personel açığı bulunduğunu söyledi

Samsun Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü 2013 yılı Ocak- Mayıs dönemi arasında gelişen faaliyetler konusunda açıklama yaptı. İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, İŞKUR tarafından 2013 yılı Ocak-Mayıs döneminde işletmelere yapılan ve işletmeler tarafından kuruma yapılan ziyaretler sonucunda 6 bin 339 kişilik açık iş talebi alındığını söyledi. İş arayan 2 bin 963 kişinin işe yerleştirildiğine dikkat çeken Hasan Kılıçaslan, “Bugün itibariyle ise 282 ayrı talepte toplam 697 kişilik açık iş bulunmaktadır. Bu taleplerin büyük bir çoğunluğunu ise satış danışmanı, ön muhasebe, elektrik teknisyeni, aşçı, aşçı yardımcısı, mekanik bakım ve onarımcısı, teknik ressam, büro memuru, çağrı merkezi görevlisi, gazaltı ve elektrik kaynakçılığı, mobilya imalatçısı, makine teknisyeni, grafiker, mobilya montaj işçisi, gibi meslekler oluşturmaktadır. 2013 yılı Ocak-Mayıs döneminde kurumumuza başvuruda bulunan 15 bin 185 kişinin yüzde 51’i olan 7 bin 806 kişisi eğitim, işe yerleştirme ve işsizlik sigortası gibi faaliyetlerimizden yararlanmış ve bu faaliyetlerin kurumumuza maliyeti ise 10 milyon 883 bin 774 TL olmuştur. Kurumumuza direkt müracaat ederek faydalanan kişilerin dışında ise okullarda düzenlenen seminer ve tanıtım faaliyetleri kapsamında 27 fakülte, 136 lise ve 304 ortaokula ayrıca il merkezinde vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri ile ilçe merkezlerinde stantlar açılarak yapılan bilgilendirme ve rehberlik çalışmaları ile farkındalık oluşturulması sağlanmış; yine 17 ilçemizde kaymakamlık, ilçe belediye ve ticaret ve sanayi odalarında toplam 32 hizmet noktası oluşturulmuş, Bafra ilçesinde ise 03 Haziran 2013 tarihi itibariyle 20 personelimizin görevlendirileceği Bafra Hizmet Merkezi faaliyete geçirilmiştir” dedi.

İŞKUR Samsun İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, kendi işini kuracaklara ve özürlülere yönelik 78 kurs programı düzenlediklerini belirterek, “Bu programlardan bin 374 kişi yararlanmış ve bu projelerin toplam maliyeti ise 3 milyon 299 bin 533 TL olmuştur. Ayrıca 440 işbaşı eğitim programında 804 kişiye işletmelerde staj yapma olanağı sağlanmış ve bu programlara katılan kursiyerlere işbaşı eğitimi süresince günlük 25 TL karşılığı toplam 3 milyon 300 bin 485 TL ödenmiş ve halen de ödenmeye devam edilmektedir. Yine girişimcilik programlarımızdan ise 342 kişi yararlanmış 148 bin 888 TL’ye mal olan eğitimlerimizden yararlanan katılımcıların birçoğu iş planlarını KOSGEB’e sunarak KOSGEB kredisinden faydalanmıştır” diye konuştu.

İşsizlik sigortası ile 2013 yılında 2 bin 323 kişiye ödenek bağlandığını dile getiren Kılıçaslan, “4 milyon 134 bin 868 TL ödeme yapılmış ve halen yapılmaya devam etmektedir. Bu süre boyunca sağlık sigorta primleri de eğitim programlarımızda olduğu gibi kurumumuz tarafından ödenerek kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin de sağlıkları güvence altına alınmıştır” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel