Samsun'da 32 Milyon Lira Hibe Kullandırıldı

Samsunda 32 Milyon Lira Hibe Kullandırıldı
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında Samsun'da 32 milyon 358 bin TL hibe kullandırıldığını söyledi.

Vali Hüseyin Aksoy, 2013 Yılı IPARD Programı hibe ödemeleri ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Aksoy açıklamasında, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin katılım öncesi mali yardım aracı olan IPA’nın kırsal kalkınma bileşeni kapsamında uygulanan yatırımlara ilişkin 2013 yılı ödemelerini gerçekleştirmiştir. 2013 yılı Samsun ilimiz için çok başarılı geçmiştir. 42 il arasında hibe ödemelerine bakıldığında, Samsun ilk sıralarda yer almaktadır. 2013 yılı içerisinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörlüğü olarak süt ve et üreten işletmeler, piliç üretim tesisleri, süt ve et işleme tesisleri, meyve-sebze işleme paketleme, soğuk hava depoları, arıcılık, tıbbı ve aromatik bitki yetiştiriciliği ve traktör desteği olmak üzere toplam 134 adet projenin hibe ödemeleri gerçekleştirilmiştir. Bu projelerin sahiplerine toplam 31 milyon 69 bin TL hibe ödemesi yapılmıştır. 2012 yılında yapılan 1 milyon 288 bin TL ile birlikte Samsun’da toplamda 32 milyon 358 bin TL hibe kullandırılmıştır” dedi.

Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörlüğü tarafından 11. Çağrı döneminde toplam yatırım değeri yaklaşık 83 milyon TL olan 532 adet proje alındığını belirten Vali Aksoy, “Alınan projelerden sadece 11 adet traktör projesinin hibe ödemeleri 2013 yılı içerisinde gerçekleştirilmiştir. İncelemeleri devam eden 521 proje (etlik piliç kümesleri, süt işletmesi, et işleme-soğuk hava deposu, süt işleme, meyve-sebze işleme-soğuk hava deposu, balık işleme-soğuk hava deposu, arıcılık, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği ve traktör, kırsal turizm ve kültür balıkçılığı) uygun bulunduğu takdirde, proje sahipleri ile mayıs ayına kadar sözleşme imzalanacaktır. Yatırımlarını tamamlayan faydalanıcılara 2014 yılı içerisinde toplam yaklaşık 37 milyon TL daha hibe ödemesi yapılacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz