Samsun güne “hassas” bir havayla başladı

Samsun güne “hassas” bir havayla başladı
Samsunlular güne pis koku ve puslu bir havayla başladı

Günün ilk saatlerinden itibaren Samsun şehir merkezinde pus ve kötü bir koku hakim oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonlarının verilerine göre hava kalitesi indeksi 0-50 arası iyi-yeşil, 51-100 arası orta-sarı, 101-150 arası hassas-turuncu, 151-200 sağlıksız-kırmızı, 201-300 kötü mor ve 301-500 arası kötü-kahverengi olarak gösterilerek derecelendiriliyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonlarından alınan bilgilere göre Samsun’da hava kalitesi indeksi bugün itibariyle İlkadım 100. Yıl Bulvarı'nda "hassas 108" seviyesinde, İlkadım merkez ve Hastanebaşı İstasyonlarında ise "orta" seviyede oldu. Hassas hava kalitesi indeksinin açıklamasında ise "Hassas gruplar için sağlık etkileri oluşturabilir. Genel olarak kamuyu etkilemesi olası değildir" ibaresi yer aldı. 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgi ise şöyle: “Biz istasyon raporlarına göre bir şey söyleyebiliriz. Hassas hava kalitesi indeksi bizim için kabul edilebilir bir seviye. Ama istasyonumuz 100. Yıl Bulvarı üzerinde ana yol kenarında bir istasyon. Sabah trafiği ve egzoz emisyonundan dolayı değerler biraz yükselmiş olabilir. Buna alabileceğimiz önlem trafik. Öğleye doğru sanırım değerler düzelecektir. Bu bölgede farklı bizim bilmediğimiz durum var mı durumu araştırmaya başlayacağız." 

kirlihavasamsun1.jpg

kirlihavasamsun2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber