Salıpazarı’nda ‘Çanakkale Ruhu’

Salıpazarı’nda ‘Çanakkale Ruhu’
'Maarif Hareketi kapsamında Salıpazarı Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü nedeniyle, ‘Çanakkale Ruhunu Taşıyan' fotoğraf sergisi ilçedeki okullarda öğrencilerle buluştu

‘Çanakkale Ruhu Taşıyan' fotoğraf sergisinin açılışı Hasan Çelebi Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin ardından ve diğer liselerde gerçekleştirildi. İlk günkü açılışa Salıpazarı Kaymakamı Hilal Küsmez Günaydın, Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Dr. Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, Belediye Başkanı Halil Akgül, İlçe Emniyet Amiri Oğuz Kırca, ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Savaş, okul Müdürü Haşim Sağlam, öğretmemler ve öğrenciler katıldı.

EN İYİ TANIK FOTOĞRAFLAR OLACAKTIR

Vatan, bayrak, devlet, millet sevgisini çocuklarımıza aşılamak onlara tarihimizi gururla öğretmek en önemli görevlerimizden biri olduğunu hatırlatan Salıpazarı Kaymakamı Hilal Küsmez Günaydın," Otuz beş yıldır şehit ve gazi olan Mehmetçiklerimizin ailelerine düzenli yardımda bulunan, çocuklarına eğitim desteği sağlayan Mehmetçik Vakfı'na tarihimizin en parlak sayfalarından biri olan Çanakkale Zaferini ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü çocuklarımıza bir kez daha anlatmak için ilçemize kadar gelip bu serginin açılmasına imkan sağladıkları için şükranlarımı sunuyorum. Çanakkale Zaferi'nin üzerinden yüz yıldan fazla zaman geçti ve bundan sonrası için en iyi tanık fotoğraflar olacaktır. Bu fotoğrafların her birine uzun uzun bakıp hafızamıza kazımalı ve Çanakkale'yi nasıl kazandığımızı asla unutmamalıyız" dedi.

SEVE SEVE ŞEHİT VE GAZİ OLMUŞLARDIR

Çanakkale ruhunu öğrencilere yaşatmak amacıyla fotoğraf sersisini açtıklarını belirten Belediye Başkanı Halil Akgül , "Çanakkale Savaşı, yüzyılın en büyük savaşlarından biri olup zannedildiği gibi sıradan bir savaş değildir. Çanakkale, öyle bir mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, milli mücadelesinin önemli bir safhasını teşkil etmiş, Gelibolu'da Atatürk'ü milletin geleceğe ait vazgeçilmez önderi yapmıştır. Çanakkale Türk Ulusu için bir onur ve gurur abidesidir. Türk halkının çok sayıda şehit vermesine karşın, Çanakkale'de gösterdiği üstün başarı, ulus olma bilincinin de tohumlarını atmıştır. Yurt içinden ve dışından farklı bölgelerden gelen insanlar, Çanakkale'de ortak bir ülküyle hareket etmiş, atalarımızın emaneti kutsal yurt toprakları uğruna seve seve şehit ve gazi olmuşlardır. Özellikle öğrencilerin ve tüm herkesin mutlaka gezmeleri gereken bu sergi olduğunu düşünüyorum. Çanakkale Zaferinin kazanımı, ülkenin nasıl zorluklarla bu günlere geldiğini daha iyi anlayacaklarına inanıyorum “diye konuştu.

Açılıştan sonra sergiyi gezen protokole, Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Dr. Kurmay Albay İbrahim Yıldırım,tarafından sergi hakkında bilgiler verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber