Salıpazarı yolu da “ÖDENEĞE TAKILMIŞ!”

Salıpazarı yolu da “ÖDENEĞE TAKILMIŞ!”
Çarşamba – Salıpazarı İlçesi arasında 2009 yılında başlayan 14 kilometrelik Karayolu yapımı sosyal medya da alay konusu oldu. Aşk biter, Salıpazarı yolu bitmez. Yapılacaksa böyle yollar yapılsın” diyerek vatandan tepkisini dile getirdi

 

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN- H.M

2009 Yılında yapımına başlanan Çarşamba- Salıpazarı Karayolu duble yol çalışması aradan 3 yıl geçmesine rağmen bitirilememesi üzerine İlçe halkı konuyu sosyal medyaya taşıyarak alay konusu haline getirdi. 2009 Yılında yapımına başlanarak büyük bir yatırım olarak lanse edilen karayolu duble yol çalışması sık sık ödenek ve müteahhit çalışmasının aksaması ile yıllardır yapılamıyor. Yüklenici firma Devletten alacağım var, alacağımı alamadığım için yapamıyorum derken konu ilgili olan yetkililerin ise konuya duyarsız kalması nedeni ile sıkıntıyı iki ilçe halkı ve özellikle İlçeler arası yolcu taşımacılığı yapan araç sürücüleri yaşıyor.

3 Yıldan bu yana yılan hikâyesine dönen Salıpazarı- Çarşamba İlçeleri arasında ki 14 kilometrelik yol yapımı yapımına başlandığı günden bu yana sık sık ödenek yetersizliği yüzünden çalışmaların aksamasına neden oluyor. Yol çalışmalarının devlet tarafından ödenmesi gerektiği iddia edilen ödenek yetersizliği nedeni ile sık sık Milletvekilleri aracılığı ile çözmeye uğraşıldığı iddia edilen yol yapım çalışmalarının hala ödenek yetersizliğinden dolayı yapımının durdurulması sonrasında sıkıntı çeken İlçe halkı konuyu sosyal medyaya taşıyarak artık alay konusu haline getirdiler.

Salıpazarı İlçe halkı sosyal medya da yaptıkları alay yorumları ile şunları dile getiriyorlar. Vatandaşlar, Ömür biter yol bitmez boşuna dememişler. Kim Bilir Birileri Biliyormuş Belki de.” Başka birisi ise, “Bu da güzel yine bitmedi mi bu yol. Sanki Uluslararası yol yapıyorlar. Atlar yolu işgal etmiş bu yol ata eşeğe yarar bu saatten sonra. Boşuna beklemeyin. Yol aşkına inanmayın öldürür” yorumunu yaparken, başka bir yorumda da, “Aynen çok çalışıyorlar. 40 Metrelik yol düşmüş 10 metreye onu da yapan yok. Böyle Salıpazarı işte”. En son yapılan yorumlar da ise Bolu tüneli, Türkiye’nin yüzde bilmem kaç kilometrelik yolunu yaptık diyenler, Salıpazarı Yolu sanırım hepsinden uzun geldi ki bitiremiyorlar. Devletin parası yokmuş, mazota, benzine, ekmeğe, elektriğe velhasıl her bir şeye zam yapılsın oradan elde edilen gelirle belki bu yol yapılır da Milletvekilleri rahat rahat seçim de İlçemize gelip BİZ YAPARSAK BÖYLE YAPARIZ diyerek seçim çalışması yapsınlar. Garipler seçim çalışmasında gelemezler yoksa” diyerek tepkilerini çok sert dille dile getiriyorlar.

Bu arada yol yapım çalışması aksadıkça karayolunu başıboş yılkı atları ve hayvanlar işgal etmeye başlaması üzerine sürücüler de sık sık kaza atlatmasına neden oluyor. Sürücüler yol çalışması ayrı dert, yılkı ve hayvanlar başka dert. Bu İlçenin bir yetkilisi yok mu?. Neden bu İlçe hep böyle cezalandırılıyor. Burası Türkiye’nin bir ilçesi değil mi? Şeklinde tepkileri ise yol yapımında ki sorun ve sıkıntıları daha da dikkat çekici hale getiriyor.  

Bu arada Çarşamba- Ayvacık Karayolu üzerinde yapımı tamamlanmak üzere olan duble yolda da sıkıntıların sona ermemesi nedeni ile tepkiler artarak devam ediyor. Yetkililerin açıklama yaparak çalışmaları kısa sürede tamamlaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber