SAHTE PARAYA DİKKAT!

SAHTE PARAYA DİKKAT!
Çarşamba ilçesinde ki esnaflar, karşılaştıkları sahte para olayları sonrasında vatandaşların ve diğer esnafların daha dikkatli olmalarını istediler.

Çarşamba ilçesinde esnaflık yapan vatandaşlar karşılaştıkları sahte paralara karşı halkı uyardı. Dönem dönemsahte para alışverişlerinin yaşanması, esnafın korkulu rüyası haline geldi. İlçe'de son günlerde yaşanan sahte para dolandırıcılığının artması esnaflarında alış veriş esnasında tereddüt yaşamalarına neden oldu.

Sahte para ile zaman zaman karşılaştıklarını dile getiren esnaf, müşterinin sahte para ile alış veriş yapmaya kalktığında yoğunluk yaşandığı sürede pek kontrol edemeden aldıklarını ama fark edip müşteriye sorduklarında ise onlarında bilmeden başkasından aldığını söylediklerini dile getirdi. Esnaf diğer esnafları böyle durumlarda hemen polisi aramaları konusunda dauyardı.

Ayırt etmekte zorlanıyorlar

Kimi Esnaf sahte para verecek müşteriyi hal ve hareketlerinden anladıklarını söylerken,  müşterinin hal ve hareketlerinden bir tuhaflık hissettikleri ama yoğunluk esnasından alış veriş tamamlandıktan sonra paranın sahte olduğunu gördüklerini söylediler. Tıpa tıp gerçeğiyle aynı olduğunu ayırt etmekte zorluk yaşadıklarını söyleyen esnaf, üzerinde sadece kabartmaların gerçeği gibi olmadığını oradan ayırt ettiklerini söyledi.

Çoğu yöntemlerle kontrol edin

Sahte para dolandırıcıların işi çok profesyonelleştirdiğini kaydeden esnaf, işi artık bayağı ileriye götürdüklerini paranın üstünde ki Atatürk resmine kadar yaptıklarını bakarak kontrol etmekle yetinmeden üzerini yazmayan kalemlerle ve bu iş için üretilmiş gerekli alet ve cihazlarla da parayı kontrol etmeden almamaları konusunda vurgu yaptı

HABER-FOTO: Büşra KOCATAŞ- Yağmur AYAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber