‘Bakkalcı Arslan’ın yarım asırlık hikayesi

‘Bakkalcı Arslan’ın yarım asırlık hikayesi
Çarşamba ilçesinde 45 yıllık bakkalcılıkla uğraşan Arslan İlhan, mesleğinde ki yaşadığı zorlukları anlattı.

Çarşamba ilçesinde küçük yaşlarda başladığı bakkalcılık serüvenini anlatan Arslan İlhan, 45 senedir bu iş üzerine çalıştığını söyledi. Süreç içerisinde yaşadığı zorlukları ve sıkıntıları paylaşan İlhan, "12 yaşımda başladım bu mesleğe. İşimi çok severek yapıyorum. Hiç pişman olmadım. Ömrüm olursa 10 sene daha yapacağım bu işi. Benden sonra bu işi kimse yapmaz, yapamaz. Yeni nesil bu iş sevmiyor.  2 tane çocuğum var onlarda memur. Kendilerini sadece buradan elde ettiğim kazançla büyüttüm." dedi.

'Bizim Silahımız Sabır'
Bakkal esnaflığının zorluklarından bahseden İlhan, "Bu işi yapanın hoşgörülü ve sabırlı olması gerekiyor. Bu işte kullandığımız en büyük silah sabırdır. Büyük marketten yavaş yavaş küçük esnafları ortadan kaldırsa da direnmeye devam ediyoruz. Büyük marketler açılmadan önce, 20-25 sene öncesinde sabah 05.00 - 06.00 gibi açardım gece ise 23.00-00.00 gibi kapatıyordum. Şimdi ise sabah 07.00 gibi açıp akşamda erkenden kapatıyorum" şeklinde konuştu.

Bakkal Arslan İlhan, "Bu işi yapacak olan kişilerin özverili, sevgili, saygılı, hoşgörülü ve en önemlisi de sabırlı olmaları gerekiyor. Aksi takdirde kalıcı olamazlar." diyerek sözlerini noktaladı.

HABER: Yağmur AYAN - Büşra KOCATAŞ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber