Şaban SEVİNÇ, Gazetemize Konuştu

Şaban SEVİNÇ, Gazetemize Konuştu
Samsun’un Siyasetteki Yeni Yüzü Şaban SEVİNÇ, Gazetemize Konuştu

Samsunun Siyasetteki Yeni Yüzü Şaban SEVİNÇ, Gazetemize Konuştu

Halk TVnin halkın sesi olmasını sağlayan,tüm baskılara rağmen yılmayan,RTÜK üyeliği döneminde Deniz Feneri skandalında kararlı mücadelesiyle adını çok sık duyduğumuz Halk TV Genel Müdürü Şaban SEVİNÇ gazetemize konuştu.

Başarılarıyla Samsunun gururu olan,Şaban SEVİNÇ’e siyasete giriş nedenini ve hedeflerini sorduk.

Köylüyü eski mutlu günlerine geri götürmek için daha çok çalışmak zorundayız.’’

-Türkiye son yıllarda sizi ve Halk Tvyi konuşuyor. Böylesi başarılı bir kariyere rağmen neden siyasete girme gereği duydunuz?

Bafra’nın Yörgüç köyünde doğdum. Annem,babam halen köyde yaşıyor. Bende her ay mutlaka fırsat yaratır gelirim. Yıllardır aklım ve kalbim hep Samsun’daydı.Özellikle son 13 yılda ortaya çıkan yoksulluk içimi yakıyor.Tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da köylüsü,işçisi,öğrencisi,emeklisi perişan durumda. Türkiye’nin gözü, kulağı,sesi olduk Halk Tv ile.  Ama yoksulluğu engellemek,köylüyü eski mutlu günlerine geri götürmek için daha çok çalışmak zorundayız. Bu yüzden memleketim Samsun’dan milletvekili aday adayı oldum.

Siyasete meclise girip oturmak için girmedim. Samsunu CHPnin kalesi yapmak için girdim.’’

-Samsunda CHPnin oy oranı ortada. Adaylığınızı değerlendirirken bu sizi düşündürmedi mi?

Açık konuşmak gerekirse, bir dakika bile bu konuda çekincem olmadı.Çünkü siyasete mecliste odamda oturmak için girmedim. Samsun’u CHP’nin kalesi yapmak için girdim. Köylü kardeşimin yüzünü güldürmek için girdim. İşsiz gençlerimize iş bulmak için girdim. Ben yaptığım tüm işlerde,gereken neyse hakkını vererek yaparım. Gerek RTÜK üyesi olduğum dönemde,gerekse Halk TV’de yaptığım işler ortada. Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Samsun’una yakışan neyse onu yapmaya devam edeceğim.

’Üyelerimizde Samsuna yakışan, Samsunu CHPnin kalesi yapabilecek, yeni yüzlere, yeni adaylara görev vermeli’’

-Ön seçimde oy kullanacak CHP üyelerine mesajınız nedir?

Genel Başkanımız Türkiye Demokrasisine örnek olacak bir karar verdi. CHP tabanının da beklediği oldu. Ön seçime girmek benim de en büyük arzumdu. Burada önemli olan görev değerli üyelerimize düşüyor. Genel başkanımız aday belirleme yetkisini üyelerimize devretti. Ne yazıkki Samsun’da partimiz halktan kopuk hale gelmiş. Demekki halkın karşısına yeni yüzlerle çıkmamız gerekiyor. Partimizi köylerimizde,Çarşamba ve Bafra ovalarında tekrar ayağa kaldırmalıyız. Bu yüzden üyelerimizde Samsun’a yakışan, Samsun’u CHP’nin kalesi yapabilecek,Samsun’u Ankara’da gümbür gümbür temsil edecek yeni yüzlere, yeni adaylara görev vermeli.

‘’Yüreğim memleketim ve hemşehrilerim için atıyor.’’

  -Seçimlerden önce size ulaşmak hiçte zor olmadı. Eğer milletvekili olursanız, seçimlerden sonrada size bu kadar kolay ulaşabilecek miyiz?

 

Kendimi tanıtırkende söylemiştim ben Yörgüç Köyünden Şaban SEVİNÇ.Yüreği memleketi ve hemşehrileri için atan biriyim. Eğer görev verilirse haftanın 4 günü beni Samsun’un köylerinde,caddelerinde göreceksiniz.21 yıldır telefon numaram aynı. Bana şimdiye kadar nasıl kolay ulaştıysanız seçimden sonra da çok daha kolay ulaşacaksınız. Bir telefon,bir cadde uzağınızda olacağım. Başta Yakakent,Alaçam,Bafra,19Mayıs,Atakum,İlkadım,Canik,Havza,Kavak,Vezirköprü,Ladik,Tekkeköy,Çarşamba,Terme,Ayvacık,Salıpazarı ve Asarcık ilçelerimizde başta vefakar ve onurlu ilçe başkanlarımız olmak üzere bütün CHP’li kardeşlerimin emrinde olacağım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber