SAADET’TE SAPANCI DÖNEMİ

SAADET’TE SAPANCI DÖNEMİ
Saadet Partisi (SP), Çarşamba İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen 5. Olağan Kongrede tek liste ile gidilen seçimde Zekai Sapancı İlçe Başkanlığı görevine seçildi

Saadet Partisi Çarşamba İlçe Başkanlığı binasında gerçekleştirilen 5. Olağan Kongrede tek aday çıktı. Mevcut Başkan Zekai Sapancı tek listeyle girdiği seçimi, seçime katılan tüm üyelerden aldığı oyla aldı. Bu sonuçla Sapancı, güven tazelemiş oldu.
Seçim öncesi parti binasında partililere seslenen Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Bayram Var, üyelere selamlama konuşmasında bulundu. Başkan Var, partinin faaliyetleri hakkında kısa bilgilendirmelerde bulundu.

Başkan Var’ın ardından konuşan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Nuri Başer, "İnsanlar açlıktan ölüyor. İnsanlar eşitlik istiyor. Sömürü, gasp değil, eşit paylaşım olsun istiyoruz. Batı sömürüyü devam ettirmek için insanları birbirine düşürmenin yollarını arıyor. İnsanların bir araya gelmesine fırsat vermiyor. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Şii, Arap gibi ayrımlarla kutuplaştırıyor. Oysa, kıblen ve kubben bir, birlik olmamız lazım."

Başer, Dünyadaki 7,5 milyar insandan 1 milyarının aç, 1 milyar 200 milyonunun ise günde 1 dolardan daha düşük ücretle çalıştığını anlattı.

Dünyadaki 2 milyar insanın yoksul, 1 milyar insanın da sağlıklı sudan mahrum olduğuna işaret eden Nuri Başer, "1 milyar genç, okuma yazma bilmiyor. Her saat açlık ve ilaçsızlıktan 300 çocuk hayatını kaybediyor. 1,5 milyar insan terör mağduru. 70 ülkenin sınırlarında adeta timsahın avını beklediği gibi 110 milyon kara mayını var. Dünyadaki bütün su problemini çözmek için 2 milyar dolarlık harcama yeterli olduğu halde, bu alana girilmiyor ve yılda 200 milyar dolarlık kozmetik tüketiliyor." ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan İlçe Başkanı Zekai Sapancı ise, “ Milli Görüş davamızın ana prensiplerinden birisi olan “Görev istenmez, verilir” den yola çıkarak, dava büyüklerimiz ile dava erlerimizin ortak kararı ile omuzlarımıza bu kutsal yükü yüklediniz. Saadet Partisi Çarşamba İlçesi 5. Olağan Kongresinde seçeceğiniz yeni yönetim kurulu üyelerimiz ile yeni bir dönem, yeni bir sürece gireceğiz inşallah. İşimizin zor, yolumuzun uzun ve meşakkatli olduğunun bilincindeyiz. Çarşamba’lı Milli Görüşçüler olarak yediden yetmişe hep beraber, omuz omuza vererek bu zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Yapılan oylamada katılımcıların tamamının oyunu alan mevcut Başkan Zekai Sapancı’nın yönetim kurulu şu şekilde oluştu; Başkan Zekai Sapancı, Fatih Macit, Ferhat Sağlam, Kani Çamaş, Kemal Atasoy, Halit Köklükaya, Hasan Sezgin, İbrahim Seven,Necati Çakır, Mustafa Barutçu, Mehmet Şen, Sultan Necip Beşikçi, Sebahattin Sancar, Turan Aslanbayrak, Yaşar Barutçu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir