RAMAZANDA BİN 86 İŞ YERİ DENETLENDİ

RAMAZANDA BİN 86 İŞ YERİ DENETLENDİ
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "Ramazan ayı içerisinde denetimlerimize daha da ağırlık verdik. Bin 86 iş yerine yapılan denetimlerde 3 iş yeri ile ilgili para cezası uyguladık" dedi.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürlüğü ramazan ayı içerisinde fırınlar, unlu mamuller üretim yerleri, pastane imalat ve satış yerleri, lokantalar ve toplu tüketim yerlerinin denetimlerini daha da sıkılaştırıldı. 
Halkın güvenilir gıdaya ulaşımını sağlamak için Ramazan ayı boyunca denetimlerin aralıksız sürdürüleceği söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "Ramazan ayı içerisinde denetimlerimize daha da ağırlık verdik. Gıda üretim yerleri ile ilgili 285, gıda satış yerleri ile ilgili 495, gıda toplu tüketim yerleriyle ilgili 230, gıda ithalat ve ihracat ile ilgili 76 iş yeri olmak üzere toplam bin 86 iş yeri denetimi yaptık. Bu denetimlerde 3 iş yerine toplam 18 bin lira idari para cezası uyguladık" şeklinde konuştu. 
Tüketicileri ambalajlı ve etiketi bozulmamış ürünleri almaları konusunda uyaran Müdür Güven, "Aldığınız ürünün paket üzerindeki son kullanma tarihinin muhakkak kontrol edilmelidir. Vatandaşlarımız, gıdalarla ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde ‘Alo 174’ gıda hattını aramalarını ve şikayetlerini bildirmelerini istiyoruz. Gerek üretim gerek satış yerlerindeki önceliğimiz temizliktir. Önemli olan halkımıza temiz, sağlıklı ve güvenilir gıda sunmaktır. Halkımızdan da bu konuda duyarlılık bekliyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel