RAMAZAN AYINDA SAMSUN’DA HAVA SICAK OLACAK

RAMAZAN AYINDA SAMSUN’DA HAVA SICAK OLACAK
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM) Ramazan ayı boyunca sıcaklıkların kıyı boyunca mevsim normallerinde, iç ve yüksek kesimlerde ise mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşeceğini belirtti.


Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü BTUM’dan yapılan yazılı açıklamada, Samsun’da yaklaşık 1 aydır yağış olmadığı belirtildi.Yazılı açıklamada, “Uzun süredir Basra alçak basıncının etkisi altında bulunan Samsun’da yaklaşık 1 aydır yağış olmadı.Basra alçak basınç sisteminin kuru ve sıcak olması sebebi ile hem yağışsız bir dönem geçirdik, hem de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretti” denildi.
Ramazan ayının ilk haftasında sıcak havanın etkisini oldukça hissettirdiğini belirtilen açıklamada, şu açıklamaya yer verildi,“Sıcaklıklar Temmuz ayı normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde gerçekleşti. Kıyı kesimlerde 27 - 29 derece ölçülen sıcaklıklar, iç kesimlerde 30 - 32 derece aralığında seyretti. Bugünden itibaren Samsun ve çevresi atmosferin üst seviyelerinden itibaren Doğu Avrupa ve Karadeniz’in kuzeyindeki nemli ve nispeten serin havanın etkisi altına giriyor. Yeni sistem sıcaklıkları çok fazla etkilemeyecek fakat zaman zaman kısa süreli ferahlatıcı yağışları da beraberinde getirecek. Bugün, yarın ve Perşembe günü Samsun ve çevresinde kısa süreli geçişler şeklinde lokal yağışlar bekleniyor. Rüzgarların ise genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Bu da özellikle kıyı kesimlerde sıcaklıklar açısından rahatlatıcı bir etken olacaktır. Uzun süreli aylık tahminlerimize göre, Ramazan ayı boyunca sıcaklıkların kıyı boyunca mevsim normallerinde, iç ve yüksek kesimlerde ise mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşeceğini tahmin ediliyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel