Projeye olan güven sarsıldı

Projeye olan güven sarsıldı
STSO Başkanı Zeki Murzioğlu, "Sözleşme fesh edildi"

 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Krasnador – Samsun arasında konulan uçak seferlerinin durdurulduğunu açıkladı. Murzioğlu, yaptığı açıklamada uçuşlarla ile ilgili düzenli sefer oluşturulması konusunda sözleşme imzaladıkları TGJ Grup'u eleştirdi.

Düzenli sefer oluşturulmasını sağlayacak TGJ Grup'un konuya gerekli hassasiyeti göstermediğini kaydeden Murzioğlu, "Oda yönetimine seçildiğimizden bu güne kadar, hizmet anlayışı olarak hep Samsun ekonomisine katkı sağlayacak projeler üretmek, bu projelere destek vermek için uğraş verdik. Özellikle Samsun’un ihracatının artması konusunda sanayicilerimizin ufkunu açacak çok sayıda çalışma yaptık. Ülkelerin büyük elçilik ve ticaret ataşeliği düzeyinde yetkililerini ilimize davet ederek işadamlarımızla buluşturduk. Sektörel fuarlara katılım sağladık. Farklı ülkelerin ticaret odaları ile işbirliği protokollerine imza attık.  Son olarak yaptığımız çalışmalardan biri de Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve Odamız işbirliğinde kardeş şehrimiz olan Novorossisk’ın bağlı bulunduğu Krasnador eyaletine karşılıklı uçak seferi düzenlemek oldu. Biz gerek seyahat firması, gerekse kurumlar bazında işbirliğini oluşturarak destek verdik" dedi.

Samsun-Krasnador arasında düzenli seferlerin oluşturulması hususunda TGJ Grup'la sözleşme imzaladıklarını vurgulayan Zeki Murzioğlu, konu ile ilgili açıklamasında şunları dile getirdi.

"TGJ Grup bizim verdiğimiz önem ve hassasiyetle konuya yaklaşmayarak gerekli altyapı oluşturmakta başarılı olamadı. Firmanın bu gayri ciddi tavırları Samsun kamuoyunda projeye olan güveni sarstı. En son 9 Kasım tarihinde Samsun’dan Krasnador’a, Samsun’dan aldığı yolcularla havalanan TGJ Grup sorumluluğundaki Kuban Havayollarına ait uçak,  geri dönüş seferi yapmayarak yolculara büyük mağduriyet yaşattı ve yolcular başka bir uçak firması ile geri dönmek zorunda kaldılar. Bunun üzerine Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve Odamız karşı tarafla anlaşmayı fesh etmiştir. Şu an gelinen noktada Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Odamız hava şartlarının da uygun olmayışını ve sözkonusu havayolu şirketinin verdiği taahhütleri yerine getirmeyişini göz önüne alarak yeni arayışlar içine girmiş bulunmaktadır. Turizm sezonunun da canlanacağı 2013 İlkbaharında yeniden uçuşlara başlanması için çalışmalarımız devam etmektedir. Kamuoyunda bazı yanlış anlaşılmalara neden olan ve süreci olumsuz etkileyen bu durumun, yapılan sağlıklı altyapı çalışmalarıyla çok daha sağlıklı ve verimli bir şekilde başlayacağını paylaşır, saygılar sunarız."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel