Plan Ve Bütçe Komisyonu'nda usul tartışması

Plan Ve Bütçe Komisyonunda usul tartışması
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda usul tartışması yaşandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın konuşmasından sonra Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri arasında usul hakkında tartışma çıktı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, Bakanlara 30 dakika verip, daha sonra 75 dakika ekstra süre vermenin doğru olmadığını belirterek, Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelecek olan Bakanların konuşmasını bir gün önce ellerinde olmasını ve ona göre milletvekillerinin konuyla ilgili hazırlık yapmasını istedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Mehmet Günal, sürelerin daha iyi ayarlanmasını ve verimli kullanılmasını isterken, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Musa Çam, dün Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'ın iki saati aşkın konuşma yaptığını hatırlatarak, Yıldırım'a özel tolerans verildiğini iddia etti. 

Çam, "Bakana özel ayrıcalık tanınıyor. Bu doğru bir tutum değildir. Burada hiç kimse imtiyaz sahibi değildir. Enerji Bakanlığı bütçesi görüşülüyor. Kocaman bir kitap, onar dakikalık konuşma yapacağız. Bu hak mıdır, adalet midir? Biz burada hak, adalet istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak'ın 60 dakika konuştuğunu söyleyerek, Ulaştırma Bakanı'nın konuşmasının her zaman uzun sürdüğünü belirtti. Bilgiç, "Siz ne olarak oturuyorsunuz Sayın Çam? Babanızın oğlu olarak oturmuyorsunuz. Kimin kimin damadı olduğu kimseyi ilgilendirmiyor. Sayın Albayrak da Bakan olarak burada oturuyor" şeklinde konuştu.

Bakan Albayrak, konuşma kitapçığının birkaç gün önce hazır olduğunu belirterek, özetlemeye çalıştığı sunumun 27 sayfa olduğunu söyledi. Albayrak, "Dünkü resim, bugünkü resim ve gelecek resmin özelinde Türkiye'nin enerji politikaları noktasında enerji arz ve güvenliği, yerli ve yenilenebilir kaynaklara yönelik strateji ve vizyonu, Türkiye'nin bölgesinde ve ülkesinde enerji güvenliği ile ilgili stratejilerden bahsettik" ifadelerini kullandı.

Albayrak, AK Parti olarak iktidara 2002'de geldiklerini hatırlatarak, "13 yılı yaşadığınız dönemde, birçok alanda olduğu gibi bir yerden bir yere getirdik. Bunu halkımızın bilmesi lazım. Türkiye ekonomi, enerji politikaları olarak nereden nereye gelmiş, biz iktidar olarak dünle kıyaslayacağız. Dün ne zaman? 2002'den önceki bir zaman" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, 2014 yılında 1.8 milyarlık bir bütçe kullandığını hatırlatarak, bunun hesabının vermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca Kuşoğlu 2016 bütçesine ilişkin 2 milyar TL ile ilgili bilgi vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yaşam