Kapattığı elektrik aboneliği için 4 yıl sonra fatura geldi

Kapattığı elektrik aboneliği için 4 yıl sonra fatura geldi
Evini değiştirirken tüm faturaları ödeyerek abonelikleri kapatan Onur Yolcu, elektrik şirketinin 4 yıl sonra fatura göndermesi üzerine şaşkınlık yaşadı.

Elektrik dağıtım şirketine giderek faturanın sebebini de soran Yolcu, geçmişe yönelik bir çalışma yapıldığını öğrendi. Faturanın 4 yıl sonra gönderilmesine tepki gösteren Yolcu, faturayı ödeyeceğini ve ardından Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne giderek şikayetçi olacağını söyledi. Yaşadıklarını anlatan Onur Yolcu, "Eskişehir Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi'nden özel bir kargo şirketiyle gönderilmiş bir belge geçti elime. 2012 yılında ikametgah ettiğim Şirintepe mahallesindeki evime ait bir elektrik borcu gönderilmiş bana. 4 yıl sonra gönderilmiş. Ben o adresteki elektrik, doğalgaz, internet aboneliklerimi kapattırdım. Devlete bağlı bu tarz işletmeler, abonelik açtırırken sizden belli bir depozito isterler. Ben de elektriği açtırırken 100 lira civarında bir para ödedim. Aboneliği kapatmaya gittiğim zaman geriye kalan tüm borcu ödediğim halde, 4 yıl sonra bana böyle bir belge geldiğinde ben şok oldum. Elektrik dağıtım şirketine gittiğimde geriye dönük bir çalışma yaptıklarını söylediler" dedi.

"BU PARAYI SON GÜNÜNDE ÖDEYECEĞİM"
Faturanın, çok da yüksek olmayan 50-60 liralık bir tutarda olduğuna değinen Yolcu, "Burada önemli olan o para değil. Önemli olan, insanlardan bu kadar kolay bir şekilde para elde etmeleri. Üzerini örte örte para istemeleri, açıkçası beni çok üzüyor. Bu konuda insanların da bilgilenmesini istiyorum. Ben bu faturayı son gününde ödeyip daha sonra Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvuracağım. Açıkçası ben bunun peşini kovalayacağım. Bu kadar kolay bir şekilde insanlardan para sömürmesinler. Belki de bu para, 10-20 lira gibi bir şeydi, 4 sene içerisinde 67 lira oldu. Faizle de bu para bu kadar büyümüş olabilir. Çok saçma bir durum bence. Tüm kapattığım aboneliklerin belgeleri vardı, ama ne yazık ki saklamadım, attım. Açıkçası gerek de duymuyorum, 4 sene sonra benim başıma böyle bir şeyin geleceğini kimse tahmin edemezdi" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir