Piazza’ya 38 Günde 770 Bin Ziyaretçi

Piazza’ya 38 Günde 770 Bin Ziyaretçi
Rönesans Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Süha Günel, Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ne bugüne kadar 770 bin ziyaretçi geldiğini açıkladı

 

Rönesans Holding üst düzey yöneticileri, Samsun protokolü ve basın mensupları ile bir araya geldi. Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi Big Chef’s Restaurant’da düzenlenen kahvaltıya Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ticaret Odası Başkanı Sinan Çakır, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Rönesans Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Süha Günel, Rönesans Yönetim A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Zeki Önder Hasdemir, Rönesans Yönetim A.Ş. Bölge Müdürü Süleyman Sayın, Rönesans Yönetim A.Ş. Alışveriş Merkezi Müdürü Necati Ufuk Toydemir, Rönesans Holding çalışanları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Açıldıkları 29 Mart tarihinden bu yana 770 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını belirten Rönesans Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Süha Günel, “Biz Samsun’u Karadeniz’in en büyük cazibe merkezlerinden birisi olarak kabul ediyoruz. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Ticaret Odası Başkanı Sinan Çakır’ın Rusya’nın Krasnador ile uçak seferleri için bir çalışmaları var. Samsun yapısı itibariyle dışarıya açık konuksever bir şehirdir. Bu karşılıklı yapılacak olan sefer Samsun’a ve bölgesine büyük katkı sağlayacaktır. Rusya’dan sadece doğalgaz değil, vatandaşlarının da buraya gelmesi bence hayal değil. Türkiye ile Rusya arasındaki kapının açılması gerekiyor” dedi.

“RÖNESANS OLARAK TÜRKİYE’NİN 2 KATI NÜFUSUNU AĞIRLADIK”

Rönesans olarak tüm alışveriş merkezlerinde toplam giriş sayısının 150 milyonu geçtiğini ifade eden Günel, “Yani Türkiye’nin 2 katı nüfusunu ağırladık. Çok ciddi kiracılarımız vasıtasıyla dönen katma değer vergileri var. Bunların Türkiye ekonomisine katkısı sadece bölgesel olarak değil, ulusal anlamda da yer tutuyor. Yatırımlar anlamında yetinerek gitmiyoruz. Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ni Samsun’da açtıktan sonra Kahramanmaraş’ta da açtık. 29 Ekim’de de Şanlıurfa’da açmayı düşünüyoruz. Bunların hepsi mevcut şartlarla olabilecek hususlardır. Buralar bir yaşam merkezidir. AVM olarak kısalttığınız zaman hem yatırıma haksızlık hem de buraya gelen insanlara haksızlık olur. Buraya insanlar geldiğinde dışarıda hava nasıl olursa olsun, burada yaşamının belirli bir süresini devam ettiriyor. İhtiyacı olan her şeyi bulduğu gibi aklına gelebilecek hususlarda da büyük zamanlar kazanıyor. Bunun diğer tarafta da etkisi, herkesin artık yenilerini almak değil, algıda seçicilik oluşturarak cebindeki parayı en ekonomik şekilde kullanmak adına en verimli kullanmak adına kendileri açısından da sunulacak alternatifler arasından seçim yapmaları önemlidir. Ben iddia ediyorum, bu mekan aynı isimle İstanbul’da bile yok. Ankara’da yeni açıldı” diye konuştu.

TERAS KATINDA 10 BİN KİŞİ AĞIRLIYORUZ

Amaçlarının insanlara seçici olabilmelerini temin etmek olduğunu kaydeden Günel, “Burada 2 bin 500 kişi çalışıyor. Aynı büyüklükteki bir fabrikada çalışabilecek insan sayısı ise 500’ü geçmez. Burada 160 tane ayrı fabrika var. Burada 160 tane üretim tesisini ayakta tutabilen bir yapılanma var. Burada sadece ürünlerin sadece tüketime dönük bir alışveriş merkezi kültürü yok. Bugüne kadar burada 450’nin üzerinde yabancı plakalı araç geldiğini tespit ettik. Bunların çoğu da Trabzon, Ordu ve Sinop illerinden geliyor. Biz buranın açılış döneminde otellerde yer bulamamıştık. Bu vesile ile Samsun’u gündemine alan milyonlarca dolarlık yatırımı olan sanayiciler ve ticaret erbapları var. Her hafta sonu 10 bin kişiyi sadece teras katımızda ağırlıyoruz. Bu yatırım artık bizden çıktı, Samsun’a emanet ediyoruz. Bunu daha iyi ve verimli artık Samsun’un bir parçası olma durumunu hep beraber yapacağız. Biz ticari karar olarak bunu yaptık, bundan sonraki yaşatması ise Samsun’un ve bizlerin gayretine bağlıdır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel