Pazarda fiyatlar dengeleniyor

Pazarda fiyatlar dengeleniyor
Çarşamba İlçesinde Doğu Yaka kapalı Pazar yerinde satış yapan esnaf ve pazarda müşteri olan vatandaşlar fiyatların normalleşmeye yönelik olduğunu belirttiler.

Çarşamba İlçesinde Doğu Yaka kapalı Pazar yerinde satış yapan esnaf fiyatlardan çok memnun olduğunu ayrıca vatandaş daha çok marketlere gittiğini belirtirken pazarda ki vatandaşlar da fiyatlardan son derece memnun olduklarını ve bu fiyatların daha da düşeceğini söylediler.

“Vatandaş pazarcıya destek vermiyor”

Vatandaşın daha çok marketlere gittiğini vurgulayan Pazarcı esnafı, “Şuanda fiyatlar çok güzel şu ekonomik krize bakarsak, enflasyona bakarsak durum çok iyi diyebilirim. Gecen haftaya göre fiyatlarda düşüş var bundan sonra fiyatlar düşer mi? Bence düşmez çünkü mevsim geçiyor meyvelerin ve sebzelerin zamanı geçiyor o yüzden fiyatlar artabilir büyük ihtimalle de artacaktır diyebilirim. Vatandaş kredi kartı ile marketlerden daha çok alıyor pazara kartlarda limitler bitince gidiyor. Vatandaş biz pazarcıya destek vermiyor gidiyor pahalı pahalı marketten alıyor sonra şikayet ediyor her şey pahalı diye bu iş böyle olmaz şükretmeyi bilmek lazım diyebilirim. Şuanda üzüm 40 TL olması lazım ama 25 TL’ye vermek zorundayız vatandaş da 25 TL’yi pahalı buluyor bu enflasyonda 25 TL yüksek bir fiyat mı? Tabiki de değil ama vatandaş ile biz kötü oluyoruz diyebilirim. Şuanda mandalina 12,50 TL ama biz 10 TL’ye vermek zorundayız piyasaya göre hareket ediyoruz. Bu sefer piyasaya göre hareket etmezsek satamıyoruz elimiz de kalıyor ama 10 TL’ye satsak da bizim giderimizi karşılamıyor. Kabak 15 TL-10 TL’ye veriyorum, kavun 10 TL’ye veriyoruz.” Diye ifade etti.

3.jpg

6.jpg

“Fiyatlar daha düşecek”

Fiyatların çok daha düşeceğinin altını çizen vatandaşlar “Şunda bütün fiyatlardan memnunuz ben emekliyim ama her şey çok ucuz geliyor. Ben Türkiye’nin her yerini gezdim en ucuz yer Türkiye olduğunu gördüm. Gecen seneye göre tabi artış var ama o zaman asgari ücret kaçtı şimdi kaç yani maaşlara zam geliyor fiyatlar doğal olarak artıyor bu hiçbir zaman değişmedi. Ben vatandaş olarak her şeyi alabiliyorum hiçbir sıkıntım yok. Enflasyonda düşüyor bu fiyatlar daha da düşecektir diye inanıyorum maaşlara da zam gelecek yakında. Bizim tek sıkıntımız vatandaşlar olarak marketlerde çok pahalı ürünler devletin bunlara bir el atması lazım devletin denetlemesi gerekiyor diyebilirim. Yani tarlada 3-5 TL markete geliyor 30TL oluyor bu vicdansızlıktır. Bunun nedeni marketler mi yoksa aracılar mı? Onu da bilmiyoruz ama devletin dediğimiz gibi bir el atması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

4.jpg

HABER: Ünal DALDAL

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber