PANDEMİ DÖNEMİNE ANONS İLE BİR TEDBİR DAHA

PANDEMİ DÖNEMİNE ANONS İLE BİR TEDBİR DAHA
Samsun Valiliği tarafından İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince ilçe ilçe gezilerek Pandemi dönemine ilişkin alınan tedbirler ve yapılması gerekenler hakkında gezici araçlarla anonslar verilmeye başlandı.

Sağlık Bakanlığı ve İç İşleri Bakanlığı Covid-19 virüsüne ilişkin vakaların artmaması için her seferinde yeni tedbirler ve tedavilerle vatandaşlarını koruma çabasında olduğu bilinmekte buna istinaden Samsun Valiliği ve Samsun İl Sağlık Müdürlüğü de yeni bir proje ile insanların bu konuda daha duyarlı davranmaları için ve Covid-19 Virüsüne dikkatleri çekmek için gezici anonslar vermeye başladığı öğrenildi.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarından alınan bilgiler ışığında aracın ilçe ilçe hatta mahalle mahalle gezerek bu dönemin önemine vurgu yapmak istedikleri ve insanları bu konuda daha dikkatli olması gerektiği konusunda ellerinden gelen çabayı gösterdikleri bilgisine yer verildi.

img_7872.jpgimg_7873.jpg

ÇARŞAMBA VAKALARIN ARTIŞ HIZINDA BAŞI ÇEKİYOR

Çarşambada vakaların artması sonucu Kaymakamlık, İlçe Sağlık ve İlçe Gıda Ekipleri ayrıca Belediye Personeli ve Zabıta Ekiplerinin ortaklaşa teftişlerinin  devam ettiği gözlemlenirken İlçe Sağlık Müdürü bu denetimlere her seferinde şahsen katılarak vatandaşlara bilgi verdiği gözlerden kaçmadı. Pandemi sürecine ilişkin konuşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şevki Gülay  şu cümleleri kullandı: “ Daha önce bir çok etkinlik yaptık amacımız toplumumuzun farkındalığını arttırmak, dikkati yoğunlaştırmak, korunma yollarını daha iyi hatırlatmak, insanların unutmamasını sağlamak için yeni olan bu uygulamayı sahalarda sürdürüyoruz.

Bu uygulama Çarşambada ilk kez yapılıyor ileriye doğru devam edecek ileride araç sayısında da artış olabilir. İnsanlarımızı maskeye alıştırmak hijyene ve mesafeye uygun davranmak  konusunda hala ciddi eksikliklerimiz var bu yüzden amacımız ilçemizi ülkemizi bu virüsten korumak ve tamamen yok etmek. Aracımızın anonsunu duyan maskeyi doğru kullanıyor en azından bu bile bizim için iyi bir durum bizler yılmadan virüs başladığından beridir gece gündüz çalışıyoruz çalışamaya da devam edeceğiz” dedi.

“Medya ve yerel basınında bu dönemde hassas davranması yanımızda olması ve insanları her konuda haberdar edip bilgilendirmesi de bizleri mutlu etmekte” diyen İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şevki Gülay bu konuda duyarlı davranan gazetemize teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Haber-Foto: Gülizar Keleş-Büşra Kocataş

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber