AKTARLARA İLGİ ARTIYOR

AKTARLARA İLGİ ARTIYOR
Halk arasında geçmişten günümüze bitkisel içeriklere fazlaca ilgi gösterildiği biliniyor. Yine kış mevsimin yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar kendilerini soğuk hava şartlarından koruyabilmek için aktarlara koşmaya başladı.

Günümüzde yaşanılan ve tüm dünyayı hızla etki altına alan Korona virüs (Covid-19) salgını başladığı günden itibaren vatandaşlarda telaş yarattı. Bu virüsten korunmanın bir yolunu da aktarlarda aradılar.  

Daha çok bağışıklık güçlendirici ürünler

Kış ayının yaklaşmasıyla vatandaşların çoğunlukla bağışıklık sistemi kuvvetlendirici ve ağırlıklı olarak doğal takviye edici ürünler tercih ettiği görülüyor. Bu ürünler içerisinde başı çekenlerin Propolis, Udu hindi, kekik, sirke grupları, ıhlamur ve kış çaylarının olduğu biliniyor.

‘Çocuklar da tüketebilir!’
Bağışıklığın güçlendirilmesi ve vücut direncinin arttırılması noktasında çocukların da tüketebileceği ürünlerin olduğuna dikkat çekiliyor. Soğuk havaların yaklaşmasıyla ebeveynlerin kendilerinden sonra çocuklarına da aktarlardan soğuk algınlığına iyi gelen sıvı propolis, Ekinezya gruplarını tercih ettiği görülüyor.

‘Telaşı azalt bağışıklığı arttır’
Pandemi sürecinin herkeste yarattığı telaş aktarların yolunu tutmalarına neden oldu. Alınan gıdalarla ve ürünlerle bu süreçte birazda olsun rahat etmelerini sağladı. Bu ürünlerin çoğunlukla C vitamini ağırlıklı ve Reishi mantarı (Ölümsüzlük Mantarı) olduğu biliniyor. Yine Kekik, Ekinezya, Hibiskus, Ada çayı, Ebegümeci, Gülhatmi boğaz enfeksiyonuna iyi gelen ürünlerin tercih edildiği gözlemlendi.

HABER-FOTO: Büşra KOCATAŞ- Aybüke ŞEKER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber