Özel Hastane Mağduru Gencin Yardım Feryadı

Özel Hastane Mağduru Gencin Yardım Feryadı
Geçirdiği bir kazanın ardından omuriliğine aldığı darbe yüzünden yaklaşık 2 yıldır hastane kapılarında ve boynuna takılan boyunduruk ile yaşamak zorunda kalan Muammer Hacıoğlu yardım bekliyor.

 

Samsun’un Çarşamba İlçesi Koldere köyünde yaşayan Muammer Hacıoğlu(27) yaklaşık 2 yıl önce ziyaret amacıyla gittiği İstanbul’daki abisinin yanında oturduğu sandalyeden düşerek omuriliğini zedeledi. Omuriliğinde meydana gelen zedelenmenin ardından vücudunun bir bölümünü ve sesini kontrol edemeyen Hacıoğlu yaşadığı bu olayın ardından 2 yıldır hastane kapılarında.

2013 yılının Türkiye’sinden sağlık manzaraları

Muammer Hacıoğlu isteğe bağlı sağlık sigortası bulunan bir genç. Babası ve kendisi çiftçilikle uğraşan ailenin maddi olanakları da çok iyi değil. Geçirdiği kazanın ardından Samsun’a gelerek OMÜ Tıp Fakültesinde tedavi olan Hacıoğlu ilk kötü haberi burada alıyor; Hacıoğlu’nu muayene eden doktor eğer 10 gün içinde ameliyat edilmediği takdirde vücudunun bir bölümünü kullanamayacağını söylüyor. Kendisine 10 gün içerisinde ameliyat olman gerekiyor diyen doktordan ameliyat için randevu isteyen Aileye, doktor randevuyu hastaneden alacaksınız diyor. OMÜ Tıp Fakültesi’nden ameliyat için gün alamaya çalışan aileye, hastaneden 60 gün sonrası için randevu alabileceğini öğreniyor. Yaşanan bu gelişmenin ardından çözümü farklı yollarda aramaya kalkan aile özel bir hastaneye yönlendiriliyor. Baba Mehmet Hacıoğlu oğlunun kritik dönemde ameliyat olabilmesi için bankadan kredi çekerek oğlunu özel hastaneye yatırıyor. Özel hastanede tedavisi başladıktan sonra omuriliği ve beyinciğinden 3 ameliyat geçiren Muammer Hacıoğlu’nun son ameliyatı istenilen çözümü gerçekleştiremiyor. Bu süreçte bütün parasını harcayan aile son bir ameliyat umuduyla bu sefer OMÜ Tıp Fakültesi’ne gidiyor. Tıp Fakültesinde görüşülen Doktor, Muammer Hacıoğlu’na daha önceki ameliyatlarını yapan doktora gitmeleri tavsiye ediyor. Böylelikle ailenin bu umudu sonuçsuz kalıyor.

Muammer’in Yardım Çığlığı

Daha önce ameliyatları gerçekleştiren doktorun İstanbul’da özel bir hastanede olduğunu öğrenen aile bir umutla bu doktora yeniden muayene oluyor. Doktor ise ameliyat için aileyi özel bir hastaneye yönlendiriyor. Muammer Hacıoğlu ve ailesi hastaneye gittiklerinde ise ameliyat için 6 bin lira gibi bir rakamla karşılaşıyorlar.

Yaşanan süreçte bütün paralarını harcayarak Köyde bulunan arsaları üzerine çektikleri ipotekli kredilerle kredi batağına giren aile yardım bekliyor. Evli ve iki Çocuk babası olan, ayda 36 lira ödeyerek isteğe bağlı Genel Sağlık Sigortasından faydalanan Muammer Hacıoğlu’nun tek umudu ise ona uzanacak yardım. Samsun’daki bir Özel Hastanedeki masraflarına yaklaşık 45 bin lira gibi bir para harcayarak kredi borcuna giren aile her türlü yardımı bekliyor. Bu konuda sosyal yardımlaşma ve kaymakamlığa başvuran aile çaresiz bir durumda hayırseverlerden de yardım bekliyor. Bu konuda yardımda bulunmak isteyenler kendilerine 0 538 441 05 47’nolu telefon numarasından ulaşabilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber