Otizimli çocuklarımızın her zaman yanındayız

Otizimli çocuklarımızın her zaman yanındayız
AK Parti İl Sosyal İşler Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri, Otizimli çocuklar ve aileleri ile birlikte sabah kahvaltısında bir araya geldi

 

HABER-FOTO: Ayhan GONCA
 
Meşe Kültür Tesisleri'nde düzenlenen sabah kahvaltısına AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanı Orhan Tozlu, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Elif Coşkun Bilgin, İl Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Hikmet Yücebaş, İl Gençlik Kolları Sosyal  İşler Başkanı Necip Karaduman, Fahriye-Kemal Kızılot Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Namık Alkan, öğretmenler, çocuklar ve aileleri katıldı. 
 
Kahvaltı öncesi basın açıklaması yapan AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanı Orhan Tozlu, " Nisan ayı içinde yapılan değişik sosyal çalışmalar, ziyaretler ve bilgilendirme toplantıları gibi etkinliklerle kutlanan Dünya otizm farkındalık ayı nedeniyle otizimli çocuklarımız ve aileleriyle birlikte burada toplanmış bulunmaktayız. Dünyada otizm teşhisi hızla artmaya başlandığı tespit edilmiş, bu nedenle de Nisan ayı Otizm Farkındalık ayı olarak ilan edilmiştir. Biz de AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanlığı olarak, otizimli çocuklara ve ailelerine destek olmak, yanlarında olduğumuzu hissettirmek amacıyla sizlerle bir araya gelmiş bunuyoruz. AK Parti, engellilerle ilgili çalışmalarını sadece 1 ay değil yılın 12 ayında sürdüren bir partidir. Her kesimin yanında olan AK Parti, engellilerin de her zaman yanındadır. 
 
Bu kapsamda çalışmalarımız değişik engelli gruplarında da sürüyor. Otizm hakkında yaptığımız araştırmalarda, sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir gelişim bozukluğu olduğunu görüyoruz. Otizm genellikle yaşamın ilk 2 yılında ortaya çıktığı, çocukların genelde öğrenme zorluğu çektikleri görülmektedir. Otistik çocukların büyük bir kısmında farklı seviyelerde zeka geriliği görülse de, zeka seviyeleri normal otistik çocuklar da vardır. Ancak genel zeka seviyeleri ne olursa olsun, Otistik çocuklar çevrelerindeki dünyayı algılamakta ortak bir zorluk çektiklerini uzmanlar tarafından belirtilmektedir. " dedi. 
 
Başkan Tozlu, "Bununla birlikte Otizmde erken teşhisin çok önemli olduğu doktorlar tarafından vurgulanmaktadır. Bizde bu tür etkinlerimiz ile hem vatandaşlarımızı bilinçlendiriyor, hemde bu alanda yapılabilecek çalışmaların, projelerin neler olabileceği üzerinde tespitlerde bulunuyoruz.  Geçtiğimiz günlerde Fahriye-Kemal Kızılot Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ne yaptığımız ziyarette AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanı Orhan Tozlu, İl Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Elif Coşkun Bilgin, İl Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Hikmet Yücebaş, İl Gençlik Kolları Sosyal  İşler Başkanı Necip Karaduman hazır bulundu.
 
Burada çalışmaları yakından görme fırsatımız oldu. Okul müdürümüzden çocuklar hakkında bilgi aldık. Ziyaretimiz çok verimli ve faydalı geçti. Yaptığımız bu ziyaretler ve etkinliklerle alakalı hazırladığımız raporu genel merkezimize sunmak kaydıyla, çocuklarımız için daha neler yapılabilir, nasıl bir yol çizilebilir bunun cevabını bulmuş olacağız. Bu anlamda tüm çocuklarımızın yarın kutlayacağımız '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum." diye konuştu. 
 
Canik Belediye Başkanı Osman Genç'te, "Sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Belediye olarak engelilerle ilgili bir çok yaptığımız projeler var. Sosyal Belediyecilik anlayışı içinde bu çalışmalarımız devam edecektir. Bende sizlerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nızı kutluyorum" dedi. Yapılan kahvaltı sonrası çocuklarla hatıra fotoğrafı çekildi, hediyeler dağıtıldı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel