Organik Pazar Kapatıldı. Güney: “Adından Rahatsız Oldular”

Organik Pazar Kapatıldı. Güney: “Adından Rahatsız Oldular”
Alparslan Türkeş Organik Pazar ve Yaşam Alanı İlkadım Belediyesi tarafından söküldü

Alparslan Türkeş Organik Pazar ve Yaşam Alanı'nın sökülmesine tepki gösteren Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı ve DSP Samsun İl Başkanı Dursun Güney belediyenin Alparslan Türkeş isminden rahatsızlık duyduğunu söyledi.Alparslan Türkeş Organik Pazar ve Yaşam Alanı içerisinde ekolojik ürünlerin sergilenerek satışa sunulduğu bungalov kulübeler İlkadım Belediyesi tarafından sökülerek kaldırıldı. Söz konusu alana yüzme havuzu yapılacağı iddia edilirken orada bulunan ağaçlarda yerlerinden söküldü.

14 bungalov satış büfesinin yanı sıra ekolojik ürünlerle hazırlanan gıdaların sunulduğu organik kafeterya da yıkıldı.

Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı ve Demokratik Sol Parti Samsun İl Başkanı Dursun Güney İlkadım Belediyesi’nin Alparslan Türkeş isminden rahatsızlık duyduğunu söyleyerek; “ Alparslan Türkeş bu devlete hizmet etmiş her insan gibi bizim başımızın tacı.  Burada ideolojileri mi yarıştıracağız.  Sonuçta rahmetli Alparslan Türkeş’e siyaseten destek ve oy vermiş insanları göz ardı edemeyiz ve saygı duymalıyız. Bu pazarda her görüşten fikirden insanlar gelerek ortak bir noktada buluşmuşlar ülkemizin geleceği adına ekolojik ürünler üretiyorlar ve bu ürünleri de burada satıyorlardı. “ dedi.

1500 ekolojik ürün yetiştiricisinin dolaylı olarak bu pazarın sökülmesiyle mağdur olacağını dile getiren Güney; “ Biz İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile temas kurduğumuzda bize daha büyük ve güzel bir pazarın yapılacağını vaat etti. Ama buna inanmak mümkün değil. Çünkü ne zaman nerede nasıl yapılacak belli değil sadece laf. Bu pazarı kaldıranların özel sağlık kuruluşları ile bağları olabilir. Çünkü insanları sağlıksız beslenmeye mecbur etmektir bu pazarı kaldırmak. Bu alanın Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilerek yüzme havuzu yapılacağı söyleniyor. Ama belli ki bir rant söz konusu olacak.“ şeklinde konuştu.

Tamamen doğal yöntemlerle üretilmiş gıda ürünlerinin sergilenerek satışa sunulacağı organik Pazar projesi ilk defa 'Gazi Belediyesi Yüzde 100 Ekolojik Pazarı' adıyla dönemin AK Partili Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım tarafından hayata geçirilmişti. Daha sonra Gazi belediyesi ve İlkadım Belediyesi’nin birleşmesi sonucu pazarın ismi değişmiş ve MHP’li Belediye Başkanı Necattin Demirtaş tarafından Alparslan Türkeş Organik Pazar ve Yaşam Alanı yapılmıştı.
Kaynak: Haberexen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel