Samsun’da “Alo Boğam Kaçtı” Timi

Samsun’da “Alo Boğam Kaçtı” Timi
Samsun’da firari kurbanlıklar için İlkadım Belediyesi tarafından “Alo Boğam Kaçtı Timi” kuruldu

Samsun İlkadım Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Çatalarmut Mahallesi ve Kışla Mahallesi Aksa Camii arkasında belirlediği kurban satış noktalarında kaçan kurbanlıklara ve diğer ilçelerde Zabıta Müdürlüğü tarafından oluşturulan 7 kişilik “Alo Boğam Kaçtı Timi” geçit vermeyecek. Daha önceki Kurban Bayramlarında olduğu gibi bu bayramda da kurulan timle kaçan kurbanlıklara müdahalede bulunulacak.

Boğa yakalama timi, belediyenin Veteriner İşleri ve Zabıta Müdürlüklerinde çalışan görevlilerden oluşuyor. Bayram öncesi hazırlıklarını sürdüren Alo Boğam Kaçtı Timi, Çatalarmut Mahallesi'ndeki kurbanlık pazarında tatbikat yaptı. Tatbikatta satılmak için getirilen bir boğa sahibinin elinden kurtularak kaçmaya başladı. Kaçan boğayı Alo Boğam Kaçtı Timi kısa sürede yakalayarak sahibine teslim etti.

İlkadım Belediyesi Zabıta Amiri Yılmaz Batum, "İlkadım Belediyesi olarak kurmuş olduğumuz Alo Boğam Kaçtı Timi ile kaçan boğalara anında müdahale edeceğiz. İlkadım ilçesi dışında da bu çalışmayı yapacağız. Bu, Samsun’da sadece İlkadım Belediyesi tarafından kurulan ilk ekip. İlkadım Belediyesi bu hizmeti bu konuda tecrübeli ve deneyimli kişilerle vermektedir. Özellikle hayvan pazarında ve hayvan pazarı kalktığında vatandaşlar bayramın ilk gününde, kesim zamanı bölgelerine götürürken hayvanlarını kaçırma olaylarına bizim ekibimiz müdahale etmektedir. Profesyonel olarak bu çalışmalarımızı yapan ekibimiz, kaçan hayvanları anında etkisiz hale getirmektedir. Ekibimiz 1’i veteriner hekim olmak üzere toplam 7 kişiden oluşmakta. 153 Alo Zabıta ihbar hattını arayıp ihbarda bulunulan boğa kaçma olaylarına anında müdahale edeceğiz” dedi.

Geçen yıl da aynı ekibi oluşturduklarını hatırlatan Batum, “Geçen yıl 50’nin üzerinde hayvan kaçma vakası meydana geldi. Bu vakaların tamamına ekiplerimiz müdahale etti" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir