OKA’dan 7 yılda 232 milyon TL mali destek

OKA’dan 7 yılda 232 milyon TL mali destek
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), 7 yıl içerisinde hizmet bölgesi içerisinde yer alan Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde (TR83 Bölgesi) 566 projeye 232 milyon TL mali destek sağladı

OKA 2009 yılından bu yana geride kalan 7 yıllık dönemde bölgedeki kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve ortak çalışma imkanlarının geliştirmesi için planlama ve uygulama faaliyetleri gerçekleştirdi. Bölgenin gelecek hedeflerine bir adım daha yaklaşabilmesi için OKA tarafından bu çerçevede, kaliteli hizmet sunumu, kurumsal politika geliştirme, etkin kaynak planlaması ile etkili uygulama, izleme ve değerlendirme yapmak amacıyla birbirini destekleyen ve tamamlayan çalışmalar sürdürüldü.

OKA’dan alınan bilgiye göre, 2016 yılı faaliyetleri mali destekler “Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı” kapsamında TR83 Bölgesinin kalkınma potansiyelini harekete geçirerek yerel yönetimlerin güçlendirilmesine, kentsel dokuların korunması, geliştirilmesi ve restorasyonu ile turizme yönelik kentsel alt yapının iyileştirilmesine katkı sağlamak amaçlandı. Programın öncelikleri; turizm altyapısına yönelik olarak planlı kentsel gelişimin teşvik edilmesi, kentsel dokuların güçlendirilmesi ve geliştirilmesi için kent ve turizm alt yapılarının iyileştirilmesi, bölgeye ve yöreye özgü farklı turizm türlerinin bütünleştirilmesini sağlayarak çeşitli turizm imkanlarını farklı sektörel kullanımlarla bir arada arz edebilen alternatif turizm odaklı (sağlık ve termal, golf, kış sporları, doğa ve kültür turizmi, yöresel yemekler gibi), kültürel ve sanatsal gösterilerin sergileneceği tesisler ve mekanların inşa edilmesidir. Program kapsamında verilecek destek tutarları asgari 100 bin TL ve azami 1 milyon TL. Hibe miktarı projenin toplam uygun maliyetinin yüzde 20-75’i arasında. Program kapsamında 26 adet proje ile sözleşme imzalandı.

Erdi DEMÜR (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber