OKA Toplantısı Tokat’ta yapıldı

OKA Toplantısı Tokat’ta yapıldı
Toplantı öncesi Vali Osman Kaymak, Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman’ı makamında ziyaret ederek, Tokat Valiliği Şeref Defterini imzaladı.

Daha sonra Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu 2017 Ağustos ayı toplantısı, OKA Dönem Başkanı Vali Osman Kaymak başkanlığında, Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman’ın ev sahipliğinde, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Amasya Valisi  Dr. Osman Varol ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Tokat Seyirtepe Ticaret Sanayi Odası Tesisleri toplantı salonunda gerçekleştirildi.Toplantıya ayrıca, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı

GÜDÜMLÜ PROJE SAYESİNDE 7 MİLYON LİRA HİBE DESTEĞİ VERİLECEKTİR

OKA Dönem Başkanı Vali Osman Kaymak toplantıda yaptığı konuşmasında, “Yönetim Kurulumuzun Değerli Üyeleri ve Değerli Basın Mensupları; Amasya, Çorum Samsun ve Tokat illerinden oluşan bölgemizde başta kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer sosyal/ekonomik aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirmek ve bölgemizin gelişmesini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütmekte olan Kalkınma Ajansının '2017 yılı Ağustos ayı Yönetim Kurulu’ toplantısını gerçekleştirmek ve Kurulun gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz.Tokat Meydan Çarşısı’nın eski tarihi ve ticari kimliğine kavuşturulması amacıyla Tokat Belediyesi tarafından toplam bütçesi 30 milyon TL’lik 3 etaplı bir proje hazırlandı. Bu projenin ikici etabının bütçesi yaklaşık 11 milyon liradır. Bu bölümü tamamlamak üzere Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu tarafından onaylanan güdümlü proje sayesinde 7 Milyon lira hibe desteği verilecektir. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta Tarihi Tokat Taşhanı'nda OKA adına Sayın Tokat Valimiz ve proje sahipleri adına Tokat Belediye Başkanımız tarafından bu projenin hibe destek sözleşmesi imzalandı.  Meydan Çarşısı Projesi sayesinde Tokat Belediyesi, Valiliğimiz, İl Genel Meclisimiz, Ticaret Odamız ve oradaki mülk sahibi esnaf kardeşlerimiz ile beraber Tokat Meydan Çarşısı'nın önemli bir ekonomi odağı ve aynı zamanda bir turizm cazibe merkezi haline gelmesi sağlanacaktır. Projenin Tokat ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

KIRSAL BÖLGEDEKİ YOKSULLUĞUN AZALTILMASINI HEDEFLİYORUZ.

Bugün bu toplantıda diğer gündem maddelerinin yanında çok önemli iki adet yeni güdümlü projemizi daha görüşerek karara bağlamayı ümit ediyoruz vurgusu yapan Vali Kaymak."Bunlardan birincisi Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerimizin tamamını kapsayan “Buzağı Can Sütü” Güdümlü Projesidir. Samsun Büyükşehir Belediyemiz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve dört ilimizdeki yetiştirici birlikleri ve Tarım İl Müdürlükleri ile beraber uygulamayı planladığımız bu proje ile bölgemizdeki erken buzağı ölümlerini en az seviyelere indirmeyi hedefliyoruz. İlk etapta üreteceğimiz 15.000 doz ağız sütü ikame tozunun çiftçilerimize dağıtılması sayesinde ve dört ilimizde hayvan yetiştiricilerimize yönelik yapılacak hayvan sağlığı ve beslemesi eğitim programları ile önce bölgemizde sonra da tüm ülkemize yayılmasını ümit ettiğimiz bu proje sayesinde buzağı ölümlerinin önüne geçilmesi ve hayvancılıkta karlılığın artırılması sağlanacaktır. Bu toplantıda ele alacağımız ikinci güdümlü projemiz ise Çorum ili Dodurga İlçesinde uygulanması planlanan “Tıbbi Ve Aromatik Bitki Üretimini Geliştirme Projesi”dir. Bu proje ile Çorum ilimizi tıbbi aromatik bitkilere ait fide üretim merkezi haline getirmek istiyoruz. Proje ile birlikte sözleşmeli çiftçilik modelini yaygınlaştırmak ve Dodurga İlçemizi kırsal alanda bir cazibe merkezi haline getirerek kırsal bölgedeki  yoksulluğun azaltılmasını hedefliyoruz. Son olarak, bu toplantı vesilesiyle Tokat İlimizde yeni göreve Başlayan Sayın Valimize hayırlı olsun ve başarı dileklerimizi sunarken bugün yapılacak Yönetim Kurulu toplantımıza katılan Sayın Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımıza katılım ve desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor ve Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantımızın bölgemiz için hayırlı olmasını ve başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyorum”diye konuştu.

Toplantı Vali Osman Kaymak'ın konuşmalarının ardından gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesi ile devam etti..

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel