Nabi Avcı Dersaneler Hakkında Ne Dedi?

Nabi Avcı Dersaneler Hakkında Ne Dedi?
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dersanelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şu anda dershaneye devam eden öğrencilerin durumu ne olacak?

Dershaneler kapanıyor. Peki dershaneye kayıtlı olanlar ne olacak? Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan yeni açıklama geldi. Avcı'nın verdiği bilgiye göre şu anda dershaneye kayıtlı olan öğrenciler 2014 Haziran sonuna kadar eğitim almaya devam edecek.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olarak, kamuda başörtüsü serbestliği, öğrenci andının kaldırılması, 2014’te kaç öğretmen ataması yapılacak gibi gündeme ilişkin merak edilen sorulara yanıt verdi.

İşte o açıklamalar:

YENİ AÇILANLARA RUHSAT YOK

-Yeni açılacak dershanelere ruhsat verilmeyecek. Ocak ayına kadar TBMM'de yapılacak yasal düzenlemeyle de Milli Eğitim Kanunu'nda yer alan dershaneye ilişkin tanımlar ve kurallar çıkarılmış olacak.

 

2014'ÜN SONUNA KADAR KURSLARINA DEVAM EDECEKLER

 

-Ocakta kapattık çocuklar dışarı diye, böyle bir şey yok. Dershanelerde eğitim almakta olan çocuklar dönemin sonuna kadar, 2014 Haziran ayının sonuna kadar kurslarına devam edecekler.

YÜZDE 70'İ ÖZEL OKULA DÖNÜŞMEK İSTİYOR

-Dershanelerin yüzde 20'sinin mevcut koşullarda özel okula dönüşme kabiliyeti var. Geri kalanlar ekstra desteklerle özel okula dönüşebilecek gibi gözüküyor. Dershanelerin yüzde 70'i özel okula dönüşmek istiyor.

KAMUDA TÜRBAN SERBESTLİĞİ

-Çok büyük bir kesimi, özellikle kadın çalışanları rahatlatan, onların yıllardır yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldıran bir düzenleme oldu.

350'Sİ BAŞVURDU

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 28 Şubat sürecinde görevine son verilen öğretmenlerden 350'sinin göreve dönmek için Bakanlığa başvurduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim