Müftü Uzun'dan Kadir Gecesi Mesajı

Müftü Uzun'dan Kadir Gecesi Mesajı
Müftü Cemal Uzun Kadir Kadir gecesine ilişkin açıklamalarda bulunarak, Yüce Allah’ın Kur'an-ı Kerim'i Peygamberimize indirilmeye başladığı zaman olduğuna değindi.

Çarşamba İlçe Müftüsü Cemal Uzun Ramazan Ayının sonlarına doğru ihya edilen Kadir Gecesi’ne yönelik açıklamada bulundu. Müftü Cemal Uzun, Kadir Gecesi’ne yönelik "Bu gece Kur'an ile biraz daha haşir neşir olmalıyız, bu gece tövbe edeceğiz, dua edeceğiz." dedi.

"Bu gece yaklaşık 84 yıllık bir ömre bedeldir"

Kadir gecesinin Yaklaşık 84 Yıllık bir ömre bedel olduğunun altını çizen Çarşamba ilçe Müftüsü Cemal Uzun, "Önümüzdeki Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece, Yüce Allah'ımızın Kur'anı Kerim'de verdiği gibi bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni ihya edeceğiz. Kadir gecesi bizim için Kur'an'ın indirildiği aydır. Kadir gecesi Kur'an'ı Kerim'in Peygamber Efendimize peyderpey indirilmeye başladığı gecedir. Yüce Allah, Kur'an-ı Kerim'i Peygamberimize indirilmeye başladığı zamandır. Rivayete göre rabbimiz peygamberimize geçmiş ümmetlerin ömürlerini gösterdiğinde onların ömürlerinin uzun olduğunu, ama peygamberimizin ümmetinin ömrünün kısa olduğunu peygamberimiz görünce üzüldüğü rivayet edilir. Rabbimiz de peygamber efendimizin bu üzüntüsünü gidermek için bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi'ni ikram etmiştir. Bu gece yaklaşık 84 yıllık bir ömre bedeldir. Bu gece özel bir ihya şeklimiz yoktur, bu gece Kur'an ile biraz daha haşir neşir olmalıyız, bu gece tövbe edeceğiz, dua edeceğiz." Şeklinde konuştu.

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber