Müdür Özdemir’den yardım soruşturması açıklaması

Müdür Özdemir’den yardım soruşturması açıklaması
Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, son günlerde kamuoyunda yer alan haberlerle ilgili açıklamada bulundu.

Son günlerde gündeme gelen Çarşamba İlçesinde Durmuş Torun İlkokulu müdürlüğü görevinde bulunan Osman Şafak’a Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfıyla ortaklaşa yürütülen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin gönüllü çalışanı olarak, okulunda yapmış olduğu yetim sponsorluğu çalışmasından dolayı Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir’in soruşturma başlattığı yönünde ki haberlerin akabinde açıklamada bulundu.

img_0755.jpg

Çarşamba Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi’nde ki program amacıyla okulda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Okul Müdürü Cengiz Can’ı ziyaret etti. Daha sonra okul öğretmenleri ile bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, gündemde yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Müdür Özdemir, “Milli Eğitim Bakanlığı, İHH Yardım Vakfı ve Eğitim-Bir-Sen sendikası Her sınıfın bir yetim kardeşi var projesi 2013 yılından bu yana başarıyla uygulanıyor. İlçemizde ki tüm okullarda toplam 100’ün üzerinde yetim, ihtiyaç sahipleri insanlarımıza el uzatılıyor. Biz bunu önemsiyoruz. Sadece bugün değil, ilk uygulandığı andan itibaren sahiplendik. Hatta 2013 yılında yürürlüğe giren proje sürecinde Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürlüğünü yapıyordum. O yıllarda okul olarak 21 yetime yardımda bulunuyorduk. Samsun’da en fazla yetime bakan okul, o yıllarda müdürlüğünü yaptığım okul olmuştu. Bunu reklam için değil, Allah rızası için yaptık. Ancak yetimler üzerinden başka niyetleri, planları olan birilerinin arka bahçesinde ki problemleri, bunun üzerinden ön bahçeye taşınmasına fırsat vermeyeceğiz. Yetimlerimizi yıpratmayacağız. Çocuklarımızı bu duygu ve düşüncelerle yetiştirmenizi istiyoruz.  Çarşambamızın, Çarşamba Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Çarşamba’da ki okullarımızın sanki bu projeyle bir problemi varmış gibi kamuoyuna farklı şekilde yansıtılmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Millet olarak yetime sahip çıkmak, yardıma ihtiyacı olanlara sahip çıkmaz genlerimizde var. Bu duyguyu öğrencilere kazandırmak görevimizdir. Biz bu projeyi destekliyoruz. İlçemizde bir okulumuzda bu konuda ki şikayetin rutin bir inceleme talebi sonucu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu projeye karşıymış gibi yansıtılması üzer. En çok yetimlerimizi üzer. ” dedi. Buradaki açıklamasının ardından öğretmenlerle bir süre sohbet eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi öğretim görevlileri Sezai Çağlayan,Mesut Öcal ve Ahmet Can Yazgı’nın 12. Sınıf öğrencileri ile bir araya geldiği programa katıldı.

Hukuk Fakültesi öğrenciliği hakkında lise son sınıf öğrencilerine bilgi verildiği toplantıda da söz alan Milli Eğitim Müdürü Özdemir, öğrencilere üniversite sınavı stresinin yeni sistemle kısa bir sürede atlatılabileceğini ifade etti. Öğrencilerin girecekleri sınavın üniversite seçimi noktasında büyük bir öneme sahip olduğunu, bu nedenle öğrencilere gayretli bir çalışma süreci belirlemeleri gerektiğini hatırlatan Özdemir, konuşmasının son bölümünde “Her sınıfın bir yetim kardeşi var” projesi ve kamuoyunda yer alan haberlere ilişkin konuştu. “Son günlerde bu proje sekteye uğratılmış gibi, olumsuz anlamlar yüklemek isteyenler var. Biz onlara inat bu projeye sahip çıkalım. Amacımız, gayemiz bu dünyada yaşarken, ihtiyaç sahibi insanlarında ihtiyaçlarını gözetebilecek duygu ve düşüncelere, maddi imkânlarımızı da onlarla paylaşabilecek ortamı oluşturabilmektir.” diyen Mustafa Özdemir öğrencilere başarılar dileyerek okuldan ayrıldı.

img_0757.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber