Milliler ya tamam ya devam diyecek

Milliler ya tamam ya devam diyecek
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na mağlubiyetlerle başlayan A Milli Takım, grubun son maçında bu akşam Çek Cumhuriyeti’yle karşılaşacak.

Fransa’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda ilk maçta Hırvatistan’a 1-0’lık skorla mağlup olan Terim’in öğrencileri, büyük umutlarla sahaya çıktığı ikinci maçta ise İspanya’ya karşı sahadan 3-0’lık yenilgiyle ayrıldı. Grubun üçüncü maçında bu akşam Çek Cumhuriyeti’yle karşılaşacak olan ay-yıldızlılarda hedef mutlak galibiyet.

HEDEF EN İYİ DÖRT GRUP ÜÇÜNCÜSÜ ARASINDA OLMAK

Hem Hırvatistan hem de İspanya karşısında kaybedilen 6 puanın ardından Türkiye, umutlarını Çek Cumhuriyeti maçına bağladı. Henüz şampiyonada gol atma başarısı gösteremeyen A Milliler, Çekler karşısında hem ilk golünü atmayı hem de sahadan 3 puanla ayrılmayı planlıyor. İspanya karşısında alınan 3 farklı yenilgi sebebiyle en iyi dört grup üçüncüsünden biri olma umutlarını da azaltan Terim ve öğrencileri, Çek Cumhuriyeti karşısında gol yemeden sahadan en az 2 gollü galibiyetle ayrılmak zorunda.

TUR ŞANSI DİĞER GRUPLARA BAĞLI

A Milliler Çek Cumhuriyeti’ni mağlup etmesi durumunda bir üst tura çıkmak için diğer gruplardaki maçların oynanmasını da bekleyecek. Örneğin; dün akşam A Grubu son maçında Arnavutluk Romanya’yı 1-0’lık skorla mağlup ederek puanını 3’e çıkardı. Türkiye, en iyi üçüncülük durumuna bakıldığında ise Çek Cumhuriyeti’ne 3 gol atması durumunda Arnavutluk’u geçecek.

B Grubu’nda Galler’in Rusya’yı yenmesi milliler için iyi bir sonuç olurken, İngiltere’nin Slovakya ile berabere kalmasıyla ay-yıldızlıların tur umudu biraz daha azaldı.

C Grubu’nda da durum farksız değil. Turnuvaya erken veda eden Ukrayna, Türkiye için tehlike teşkil etmezken, bu grupta Almanya’nın Kuzey İrlanda’yı farklı mağlup etmesi beklenecek. E Grubu’nda da İtalya ve Belçika’nın rakipleriyle berabere kalması durumunda bile İsveç ve İrlanda Cumhuriyeti bizim en iyi üçüncülerden biri olma şansımızı tehlikeye sokmayacak.

F Grubu’nda şampiyonanın sürpriz takımlarından Macaristan’ın Portekiz’i yenmesini bekleyecek olan A Milliler’i, bu grubu üçüncü tamamlayan takım ise arkadan takip edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir