Milli Emlak Davası Başladı

Milli Emlak Davası Başladı
Samsun'da, İl Milli Emlak Müdürlüğü'ne yönelik yapılan operasyon kapsamında tutuklanan Milli Emlak Müdürü ile birlikte tutuksuz bulunan 22 kişinin yargılanmasına başlandı

 

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Hazine'ye ait taşınmazların kiralanması, tahsis ve ihale hakkındaki uygulamalarla ilgili yürütülmekte olan soruşturma kapsamında yaklaşık 7 ay önce düzenlenen operasyonda, dönemin Milli Emlak Müdürü A.Ö., tutuklanmıştı. Milli Emlak Müdürü ile birlikte aralarında işadamları ve belediye çalışanlarının da bulunduğu tutuksuz bulunan 22 kişinin yargılanmasına başlandı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında yargılanan kişiler haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek kendilerini savundular. Sabah başlayan saat 15.00'e kadar süren duruşmada tutuklu olarak yargılanan Milli Emlak Müdürü A.Ö., "Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Benim suç işlemek amacıyla örgüt kurmak söz konusu değildir. Milli Emlak Müdürlüğünün çok zor bir görev olduğunu ifade etmek istiyorum. İddialardan biri olan çok katlı otopark işi ile ilgili ortada devlet bakanı imzasını taşıyan bir protokol mevcuttur. Ben ihaleye fesat karıştırmadım ve kimseye ihaleye girmeyin demedim" dedi.
Mahkeme heyeti Milli Emlak Müdürü A.Ö.'nün tahliye talebini, sanığın üzerine atılı suç niteliği, dosya kapsamı, kanıtların henüz tamamıyla toplanmamış bulunması ve bu aşamada adli kontrol uygulamasının yeterli oymayacağı kanaatine vararak tutuklu halinin devamına karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel