Milletvekili Yaşar, “Yurt çilesi istemiyoruz”

Milletvekili Yaşar, “Yurt çilesi istemiyoruz”
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, öğrencilerin KYK yurtlarına yerleştirilmesi sürecinde, öncesinde ve sonrasında ki aşamalarda yaşanan sıkıntılara değinerek açıklamalarda bulundu.

 Milletvekili Bedri Yaşar, “2019-2020 öğretim yılı için Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)’nın yurt başvuruları 19 Ağustos 2019 tarihinde başlamış ve 26 Ağustos 2019 tarihinde sona erecektir. Başvuruların ardından da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilk yerleştirme sonuçlarının açıklanması planlanmaktadır. Böylece, öğrenciler daha okula ilk adımlarını atmadan Üniversite yerleştirme sonuçlarının ardından ikinci heyecanı barınma ve yurt yerleştirmeleri konusunda yaşamaya başlamıştır. Hemen hemen her öğretim yılında yurt problemi, özellikle Üniversite öğrencilerinin karşılaştıkları en önemli problemlerden birisi haline gelmiştir. Her ne kadar, yeni yurtlar yapılmış olsa da devlet yurtlarının, KYK’ların sayısı, yapılan başvurular göz önüne alındığında yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle, her sene çok sayıda öğrencimiz ne yazık ki açıkta kalmakta ve bir KYK yurduna yerleşememektedir. KYK yurtlarına yerleşemeyen öğrenciler, ya ailenin ekonomik durumlarına göre, imkânlarını zorlayarak özel yurtlara yerleşmekte ya da maddi imkânsızlık yüzünden eğimde fırsat eşitliği ilkesini yakalayamayarak, maalesef evlerine geri dönmekte ve okumaktan vazgeçmektedir.” dedi.

Yaşar, “İnşallah bu sene öğrencilerimiz KYK Yurtlarında barınmak için kendilerine yer bulurlar. Yurtların yedek listelerinde günlerce bekledikten sonra yine her zamanki gibi açıkta kalmazlar ve yurt çilesi yaşamazlar. Hükümetin bu konuda başvuru sayısını dikkate alarak, hızlı ve kapsamlı bir şekilde düzenleme yapmasını istiyoruz. Evinden, yurdundan ve yuvasından koparak büyük umutlarda şehrimize okumaya gelen öğrencilerimizin aç ve açıkta kalmalarını istemiyoruz. Öğrencilerimiz, güvenli bir şekilde yurtlara yerleştirilmeli ve onlara sahip çıkılmalıdır. Hükümet, bu konuda her türlü tedbiri almalı ve alınan bu tedbirleri sürekli olarak kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Bu vesileyle, tüm öğrencilerimize yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diliyorum.” Şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir