MHP’liler bir daha “Devlet” dedi

MHP’liler bir daha “Devlet” dedi
Milliyetçi Hareket Partisi'nin 10. Olağan Büyük Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılıyor. Divan Başkanı tek aday olarak Tuğrul Türkeş seçildi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kurultay konuşması yaklaşık 2 saat sürdü.

 

Bahçeli'nin konuşmasının ardından Koray Aydın ve Musavat Dervişoğlu gerekli delege desteğini alarak resmen genel başkanlığa aday oldular

MHP'de genel başkanlık için Devlet Bahçeli, Koray Aydın ve Musavat Dervişoğlu arasında yarış yaşandı. MHP 10. Olağan Büyük Kurultayı’nda genel başkan adayları belli oldu. Genel Başkan Devlet Bahçeli 401, Trabzon Milletvekili Koray Aydın 72 ve İzmir eski İl Başkanı Musavat Dervişoğlu 41 delegenin imzası ile Genel Başkan adaylığı başvurusunu Divan Başkanlığı'na iletti. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından genel başkan adaylarının kürsüye çıkarak konuşma yaptılar. Koray Aydın'ın geleceklerle ilgili projeler sunamadığı ve sadece AK Parti ve Genel Merkezi eleştiren konuşmasına partililerden çok fazla destek gelmezken, bir diğer aday Musavat Dervişoğlu'nun Partilileri çok fazla eleştirmeden, kırıp dökmeden yaptığı konuşma tüm adayları destekleyen partililer tarafından uzun uzun alkışlanarak büyük destek aldı. Ancak tüm konuşmalar arasında Bahçeli'nin 2 saatlik konuşması gündemi elden düşürmedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2 saati bulan konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinin çalışmalarını eleştirerek, “Başbakan Erdoğan’ın 2071 hedefinde Türk kimliği, Türk vatanı yoktur” dedi. “Okyanus ötesine tutunmadan Türk milletinin iktidarını kuracağımızı mutlaka ispatlayacağız” diyen Bahçeli, küresel ayak oyunlarına uyduluk yapmadan, emperyalistlerin dümen suyuna girmeden, değerleri ve milletin varlık haklarını peşkeş çekmeden iktidara ulaşılacağını dosta da düşmana da göstereceklerini kaydetti.

Türk milletinin tarihi serüveni içinde millet birliğini sakatlayan ve tahrip eden beş önemli kırılma ve vahim gelişme yaşandığını söyleyen Bahçeli, 1402 tarihinde Ankara’nın Çubuk Ovası’nda, Timur’un Yıldırım Beyazıt’ı bozguna uğratıp Fetret Devri’nin fitilini tutuşturmasıdır. Böylelikle tam 11 yıl Anadolu’nun düzeni, birliği ve dirliği alt üst olmuştur. Dördüncü olarak, Birinci Dünya Savaşı’nda sonra son yurdumuzun itilaf devletleri tarafından işgal ve esaret altına alınmasıdır ki, yakın tarihimizin en hazin ve ibretlik hadiseleri bu şekilde cereyan etmiştir. Yaşadıklarımızdan ve çıkardığımız tecrübelerden, 3 Kasım 2002 tarihinde AK Parti’nin iktidara gelişi, bize göre Türk milletinin beşinci yıkım ve muhatap kaldığı tehdittir. İlk dört menfur hadise savaşlarla oluşurken, beşincisi demokratik vasıtalarla meydana gelmiştir. Türkiye 10 yıldan beri AK Parti iktidarları tarafından yönetilmektedir. Bu 10 yıl; kaybın, israfın, teslimiyetin ve onursuzluğun neticeleriyle şekillenmiştir. Türk milleti AKP yönetiminin altında perişan olmuştur. İnançlarımız istismar edilmiş, milli varlıklarımız kuşatmaya alınmıştır. Türk milletinin bin yıllık kardeşliği saldırı ve tahriklere maruz kalmıştır.

MHP 10. Olağan Büyük Kurultayında Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yaptığı konuşmanın ardından Genel Başkan adaylığı için Divan Başkanlığı'na başvuru süreci sonrasında oylamaya geçildi. Bu arada MHP kurultayına, Balyoz davasının tutuklu sanığı, MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın eşi Emine Nevin Alan da katılıyor. Engin Alan'ın kurultaya gönderdiği mektup salonda okundu. Alan'ın mektubu kurultaya katılan partililer tarafından coşkuyla alkışlandı. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin en güçlü rakibi ise Koray Aydın. Eski Bakan Koray Aydın, ikinci kez Bahçeli'ye karşı yarıştı.

Alparslan Türkeş'in vefatının ardından ilk kez 1997 yılında genel başkanlığa seçilen Bahçeli, 2000, 2003, 2006 ve 2009 yıllarındaki kongrelerde de genel başkanlık koltuğunu korumuştu. Kurultay'ın sloganı ise, "Türk milleti, sensiz asla" olarak belirlendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kongrede salonda posterlerinin asılmamasını istedi. "Ben de herkes gibi adayım" diyen Bahçeli, posterlerinin asılmaması talimatı verdi. Kırmızı beyaz bayraklarla süslenen salonda platformun üstünde büyük Türk bayrağı, iki yanında da Atatürk ve Alparslan Türkeş fotoğrafları ve hemen altında da iki led ekran yer alıyor. Salonda ''Devletsiz millet olmaz, milletsiz devlet olmaz'', ''İlkesi olmayanın ülkesi olmaz, ülküsü olmayanın ilkesi olmaz'', ''Biz büyük Türk milletiyiz'' ve ''1000 yıldır kardeşiz biz'' şeklinde pankartlar asıldı.

Yapılan kongrede ki oylama sonunda adaylardan 1240 delegeden 1207 oy kullanıldı. Oylama sonucuna göre Musavat Dervişoğlu 48, Koray Aydın 441 oy alırken, Devlet Bahçeli 725 oy alarak yeniden MHP’nin Genel Başkan oldu

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir