MHP' de "Başkanlar savaşı"

MHP' de "Başkanlar savaşı"
MHP eski il başkanı Ömer Süslü ile Çarşamba Ülkü Ocakları Başkanı sosyal medya da birbirine girdi.

MHP Samsun İl Teşkilatı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, MYK Üyesi Yaşar Yıldırım’ın katılımı ile "Yaşanan siyasi gelişmeler ile ilgili teşkilat içi bilgilendirme toplantısı" düzenlenmesinin ardından eski il başkanı Ömer Süslü ile Çarşamba Ülkü Ocakları Başkanı sosyal medya da birbirine girdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın Samsun' da gerçekleştirilen toplantıda “Gafletle gireceğimiz 1 saniyemiz bile kalmamıştır” sözleri ile partililere yeni anayasa ve Partili Cumhurbaşkanlığı, Türk tipi Cumhurbaşkanlığı referandumu öncesi bilgilendirmesinin ardından toplantı ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan eski MHP İl Başkanı Ömer Süslü şunları yazdı. Ömer Süslü, "Bugün Samsun'da teşkilatları bilgilendirme toplantısı yapılmış ve aldığım duyumlara göre ya Evet verirsiniz ya da çeker gidersiniz denilerek teşkilat mensupları üstü kapalı tehdit edilmişler. MHP Üst Yönetimi bugüne kadar teşkilatlarını hiç dinlemedi ama teşkilatları her dönem onların yanlış ve hatalı politikalarını bir bildikleri vardır diyerek savunmaya çalıştı. Sevinerek söylüyorum ki bu sefer öyle olmayacak. Ülkücüler bu sefer genel merkezlerini dinlemeyecekler ve "Hayır" oyu kullanarak vatan haini damgası yemekten kendilerini ve Başbuğun emaneti partimizi kurtaracaklar. Program sonrası beni arayan, mesaj atan tüm ülküdaşlarımızdan edindiğim izlenimlerin beni daha da umutlandırdığını bilmenizi isterim." şeklinde yorum yaptı

Bu yorumların ardından Çarşamba Ülkü Ocakları Başkanı İlhan Arıcı' dan anında cevap geldi. Ömer Süslü ile İlhan Arıcı arasında ki atışma şöyle:

Eski İl Başkanı Ömer Süslü, "Bu bana gelen mesajlardan sadece bir tanesi.  "Milliyetçi hareket partisi il istişare toplantısında ya evet dersiniz ya da gidersiniz diye tehdit ettiler. Peki sen ne oyu vermeyi düşünüyorsun Serkan. Seni ikna edebildiler mi? Ülkeyi bölüyor dediğimiz 17-25 Rumuzlu şahıs lakabını taktığımız kişi partisine üye olunca ülke sıkıntılardan kurtulacak tezine inandırılabildiniz mi? Bizi çağırmadılar, aydınlatırsan sevinirim.

İlhan bey açık açık söylüyorum, eski bir il başkanı olarak AKP'nin anayasasına Evet oyu vermek millete, geçmişe, Başbuğ'a ve şehitlere ihanettir. İhanet edende haindir. Gerisi boş laf. Sadir beye sorsaydınız iki sene önce 17-25 Aralık Yolsuzlukla mücadele haftası nedeniyle Samsun'da toplantı yapmıştınız o gün mü yalan konuştunuz, yoksa şimdi mi yalan konuşuyorsunuz? Ama söz hakkı vermediler değil mi? Siz bilmezsiniz, siz anlamazsınız, sadece dinleyin mi dediler?

Bu Yen'i seyirde partili cumhurbaşkanlığıyla mı düzeltilecekmiş? İnandınız mı siz buna? Partili cumhurbaşkanlığı sistemi geldiğinde HDP ile Apo ile özerklik antlaşmalarını nasıl engellemeyi düşünüyorsunuz? Yoksa Tayyip beye güveniyor musunuz, o böyle şeyler yapmaz mı diyorsunuz?  Adnan reis Bilge çok güvenilirdir yapmaz öyle şey, biz yanlış anlamışızdır.

Bahri kardeşim kimin yanlış yolda olduğunu hep beraber göreceğiz. AKP'nin anayasa değişikliğine hayır diyeceğim. Hayır çıkması için gece gündüz mücadele edeceğim, sizlere de tavsiye ederim. 15 Temmuz'dan sonra işler değişmiş, akıllanmış arkadaşlar. Memur bir kardeşim şimdi mesaj attı onu paylaşmak istiyorum. Başkanım memur olduğum için yorum yazamıyorum, biz sülalece hayır oyu vereceğiz. Bilge yine kaybedecek ama bu sefer ilk defa ülke kazanacak. Memur bir kardeşimin bana attığı mesajı sizlerle paylaşmak istiyorum. Başkanım memur olduğum için paylaşımlarımıza yorum yazamıyorum, ülkemin ve çocuklarımızın geleceği için biz sülalece hayır oyu vereceğiz. Bilge yine kaybedecek ama bu sefer ilk defa ülke kazanacak." dedi

Çarşamba Ülkü Ocakları Başkanı İlhan Arıcı ise Ömer Süslü'nün paylaşımına şöyle cevap verdi. Arıcı, " Bizde o toplantıdaydık Ömer bey fakat ne üstü kapalı ne açık tehdit vari bir konuşma olmadı o salondaki ülkücüleri hiç bir ülkücü de tehdit edemez. Ülkücüler 47 yıldır hain damgası yememiştir bundan sonrada hain damgası yemez bu cümleleri HDP, CHP gibi saçma sapan partiler kullanıyor onların kullandığı cümleleri sizinde sarf etmeniz eski bir teşkilat başkanımıza şık düşmüyor. Size göre dolu olan laflarda bize Göre boştur .Fikir özgürlüğü bu olsa gerek. Ülkenin durumu 15 Temmuz'dan sonra başka bir seyir almıştır o günün şartları öyleydi bu günün şartları böyle siz bizlerin 17/25 Aralık gibi Habur gibi Oslo gibi AKP'nin iç ve dış siyasetteki yapmış olduğu hataları unuttuğumuzu görmezden gelindiğini mi zannediyorsun.

Ülkücü irade omurgalı ve hafızası güçlü bir teşkilattır ne bu ülkede yapılan hataları unuturuz nede Mevcutta bir genel başkanımız varken başka yapılanmaların içinde bulunanları unuturuz hayırlı geceler. Bizler Tayip denilen kişiye değil Bilge liderimiz Türkmen Beyine güveniyoruz. Biz genel başkanımız üzerinden oynanan topuklu leydi oyunlarınızı da biliyoruz icra hakimine görevli olmamasına rağmen çeşitli örgütlerden 10 milyar maaş alan sonra bir köyün samanlığında yakalanan ve şu an tutuklu olan sözde hakimlerin kongre kararı alarak ülkücü irade üzerinde oynanmak istenen bu oyuna ne yazık ki bilerek ve ya bilmeyerek kendi hemşerilerimizde gelmiştir bizim geleceklerimiz. Sizlere de değil de sizlerin geleceğiz bizlere emanet. Gözünün arkanızda kalmasın Allah'ın izniyle. Ömer' bey tiye alarak konuşacaksanız oynamayalım. Neden AKP'nin MHP çizgisine geldiğini görmezden geliyorsun gerçekleri görmekten neden çekiyorsunuz abi." şeklinde cevap verdi.

HABER MERKEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber