MHP' de Aydın olmazsa Kılıç mı aday?

MHP de Aydın olmazsa Kılıç mı aday?
MHP İlçe Belediye Başkan adayı olarak eski Belediye Başkanlarından bir ismin adı yeniden ağırlık kazandığı ve önümüzde ki günler de bu ismin büyük olasılıkla aday olarak açıklanacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü

 

MHP İlçe Belediye Başkan adayı olarak eski Belediye Başkanlarından bir ismin adı yeniden ağırlık kazandığı ve önümüzde ki günler de bu ismin büyük olasılıkla aday olarak açıklanacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü

2014 Mart ayında yapılacak Yerel seçimler öncesinde Samsun ve İlçelerin de  MHP İlçe Belediye Başkan aday adaylarını belirlemeye devam ederken, İl başkanlığı daha önce açıkladığı ilçe başkan adayları noktasında en fazla eleştiri ve tepkiyi Salıpazarı Belediye Başkan adaylığı konusunda yaşadı. Salıpazarı İlçesinde Refeattin Karaca'nın açıklanması ile birlikte yaşanan sıkıntılı süreci sancısız şekilde atlatmaya çalışan MHP il  yönetimin de diğer ilçelerde de sıkıntıların yaşanacağı iddia ediliyor.

Terme Belediye Başkan adayı içinse en güçlü isim olarak gösterilen Eski Sakarlı Belediye Başkanı İzzet Bodur adı ön planda çıkmasına rağmen, İl yönetiminin Terme MHP Belediye Başkan adayı olarak yine il başkanı gibi emekli Öğretmenler olan Adem Güngör üzerinde karar verdikleri öğrenildi. Emekli Öğretmen Adem Güngör'ü Belediye Başkan adayı olarak adını bugün veya yarın açıklanmasının beklendiği iddia edildi. Ayvacık İlçesinde büyük bir değişiklik veya aksilik olmadığı takdirde MHP İlçe Başkanı Erdal Avcı adı ön planda ve adaylığının açıklanmasına kesin gözle bakıldığı iddiaları gündem de ki yerini korumaya devam ediyor. 

Çarşamba Belediye Başkan adaylığı içinde ilçe yönetimi çalışmalarını sürdürürken İl Başkanı Şaban Kılıç'ın 26 Ekim tarihin de Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin Samsun mitingin de mevcut belediye başkan adaylarını halka tanıtması için aday belirlemesinin tamamlanmasını ve o gün açıklamaları arasında tüm ilçe başkan adaylarını tanıtımının yapılmasının sağlanması için çalıştığı iddia edildi. MHP' de partililer ya il ve ilçe yöneticileri içinden veya emekli Öğretmenlerden aday belirlenmesine tepki göstererek, "İl Başkanımız Şaban Kılıç, MHP ile tüm Belediye Başkanlıklarını kazanmak mı, yoksa sadece kendi çevresini aday etmek mi istiyorlar anlayamadık. 17 ilçenin hepsini alacağız parolası ile çıkılan bu davada bu güne kadar açıklanan aday isimlerle bırakın seçim kazanmayı parti kaosa ve dağılmaya götürülüyor kimse farkında değil" şeklinde tepkilerini alttan alta göstermeye başladıkları iddia ediliyor.

Bu noktada Çarşamba İlçe Başkanı Süleyman Akdemir yönetimine hali hazır da bu güne kadar resmi ve gayri resmi olarak Hüseyin Köz ve Salıpazarı Belediyesi Fen ve imar İşleri Müdürü ve eski MHP İlçe Başkanı İdris Aydın'ın Kardeşi İlyas Aydın'ın Belediye Başkanlığına aday adaylığı için müracaat yaptıkları başka aday müracaatının olmadığı dillendiriliyor. Kemal Dursun'un adaylık için çalışmalarının sürdürdüğü iddia edilirken, Bekir Özçelik'in de çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü dillendirilmeye devam ediyor. Bu arada adı aylardır çeşitli şekillerle adaylık için konuşulan İbrahim Sezgin'in kesinlikle adaylığı düşünmediğini yönetime ve il başkanına bildirdiği iddia ediliyor.

Bu noktada MHP' de başka isim ön plana çıkmadığı takdir de bu iki isimden birisinin aday olarak açıklanacağı iddia ediliyor. Ancak kamuda görev yapan ve aday adaylığını düşünen bazı isimlerin ise YSK takvimine göre beklemede oldukları ve o nedenle hem isimlerinin yıpranmaması hem de bu takvime göre müracaat etmedikleri iddia ediliyor.

Bu şekilde aday adayı olması gündem de olan Çarşamba Belediyesi Eski Muhasebe Müdürü olan ve halen Belediye de Başkan Yardımcısı konumunda bulunan Kemal Dursun, Bekir Özçelik ve daha bir kaç kişinin aday adaylığı için acele etmedikleri ve YSK'nın sürecini bekledikleri iddia ediliyor. Bütün bu gelişmeler çerçevesinde hemen her platform da aktif siyaseti bıraktığını dile getiren eski Belediye Başkanlarından bir ismin ise bu isimlerden birisinin aday gösterilmediği ya da aday adaylarından destek verdiği İlyas Aydın adı üzerin de mutabık kaldığı aksi takdir de başka herhangi bir aday adının ön plana çıkması halinde kendisinin aday olarak Çarşamba' dan gösterileceği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç'ın da kendisini gibi emekli Öğretmenlere olan düşkünlüğü ve hem de eski bir belediye başkanlığı yapmış bu isme olan sevgisi nedeni ile bu adaylığına sıcak baktığı iddia ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber