MHP, 19 Mayıs Belediye Başkan Adayı Hüseyin Kurt

MHP, 19 Mayıs Belediye Başkan Adayı Hüseyin Kurt
(MHP) Milliyetçi Hareket Partisi'nin Ondokuz Mayıs ilçe Belediye Başkan adayı Hüseyin Kurt oldu. Kurt, ilçede düzenlenen törenle adaylığını görkemli törenle açıkladı.

Adaylık açıklama törenine MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferhat Günaydın, MHP Atakum Belediye Başkan adayı Necdet Çamaş, MHP Bafra Belediye Başkan adayı Özgür Topkaya, MHP Çarşamba Belediye Başkan adayı İlyas Aydın, MHP İl Başkanı Şaban Kılıç ve partililer katıldı.

MHP Ondokuz Mayıs Belediye Başkan adayı Kurt, yaptığı açıklamada, "Milli Mücadelenin başlangıç tarihi olarak andığımız 19 Mayıs 1919’un ruhunu gelecek nesillere taşıması amacıyla, adı 19 Mayıs olarak verilmiş ilçemizde, halka hizmete talip olduğumuz bu özel günde, davetimizi kabul ederek, burada bizlerle olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu gün maalesef, ülkemizin içinde bulunduğu durum öyle bir hal almıştır ki;  dünyaya devlet olmayı öğreten, çekilmek zorunda kaldığı topraklarda irili ufaklı onlarca devlet kurulan bir millet, uluslararası oluşumlarla sindirilmiş, iç ve dış mihraklarla bölünmenin eşiğine getirilmiş ve en mübaladan uzak tarifi ile kendi kaderini tayin edemez hale getirilmiştir."

Milletimiz, bu buhran döneminde, türlü oyunlarla sindirilmiş, hepsi birbirinden farklı ama aynı amaca hizmet eden söylem ve eylemlerle, devletimizin kurumları birbirleri ile adeta çatışır duruma gelmiştir ifadelerini kullanan Kurt, "Yerel seçimlerde oluşacak tablo, bize sadece yerelde hizmet edebilmeyi değil, ülkenin geleceğine sahip çıkabilmeyi, bu noktada söz sahibi olabilmeyi de sunacaktır. İşte tamda buradan hareketle; Bu topraklarda doğmuş, gençliğini burada geçirmiş, geçimini bu memlekette sağlamış, üniversite öğrenimi bu memlekette tamamlamış, yıllardır; kamu ve özel sektörde, meslek odalarında, sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler almış, devlete hizmetin kutsallığı öğretisi ile yetişmiş  bir kardeşiniz olarak; Milli düşünen, hayatı boyunca, Ülkesi ve Memleketi adına hep daha iyisini gerçekleştirmek için çabalamış, bu kentle ilgili hep hayır rüyaları görmüş bir hemşeriniz olarak, önce Allah’ın izni ardından teşkilatımız ve hemşerilerimizin takdirleri ile elimizi taşın altına uzatmış bulunuyoruz. Öyle ki; biz doğduğumuz topraklara hizmeti bir makam ve mevki sahibi olma yöntemi olarak görüp, görev süresince her türlü imkanını bu yolda kullananlardan hiç olmadık, olmayacağız" dedi.

Aday tanıtım töreninde ise Kurt, "Her bir sektörlerde güçlü ve zayıf yönlerini,  ilçenin fırsatlarını ve bu fırsatları hayata geçirmek için yol haritalarımızı önceden belirledik.  19 Mayısımız içinden gelip geçilen değil, adına yakışır, modern ve yaşanabilir ilçe olsun. Belediyecilik bakımındansa iktidarın tüm nimetlerine rağmen; turizm, tarım, sanayi alanlarının hiç birisinden hak ettiğini bugüne kadar alamamış, bir kenara adeta itilmiş, boş vermişlikten kurtulsun istiyoruz ve bu düşünce ile yola çıkıyoruz.

Bu düşüncelerimizle birlikte MHP Belediye başkan adayı olarak 31 Mart sabahı bu şehrin gençleri yarına umutla bakan, halkımız ve yaşlılarımız huzurla yaşayabilsin istiyoruz.  Biz bu kutlu yola çıkarken sırtımızı Allah'a, sonra milletimize dayamayı uygun gördük ve bu iki gücün dışında hiç bir güce yaslanmadık, yaslamayı da asla düşünmüyoruz. Hatta ve hatta aklımızın ucundan dahi geçirmedik. Allah'ın izniyle  hayatımın hiçbir döneminde kimsenin “adamı” olmamış, dünya menfaatleri uğruna devletini ve milletini asla acze uğratmamış, tertemiz kişiliğim ve kadromuz ile karşınızda, yetki verdiğiniz takdirde hizmetinizde ve sizinle ağlayıp sizinle gülen bir belediye ve belediyecilik anlayışı ile hizmetkarınız olmaya talibim ve bu yetkiyi bizlere

31 Mart sabahı teslim edeceğinize canı gönülden inanıyorum."

Ve diyorum ki; Bu coğrafyadan başka, Ondokuzmayıs ilçemizden başka kolay kolay gidip yaşayacak başka bir ilçemiz, bu vatandan başka yaşayabileceğimiz vatanımız yok. Burada doğduk, burada ölecek ve en sonunda yine burada defin olacağımız başka bir toprağımız yok. Bizler bu zorlu seçim süresi boyunca teşkilatımız ve dava arkadaşlarımızla, gündüzümüzü gecemize katmaya, Ondokuzmayıs' a ait heyecanlarımızı, projelerimizi her platformda, hangi  görüş ve düşünceye ya da partiye yakın olursa olsun tüm  hemşerilerimize bire bir, kapı kapı, ev, ev, dolaşıp anlatıp, dinleyip, dertleşerek, sohbet ederek gerçekleri herkese göstermek üzüntüleriniz ile üzülmeye, sevinçlerimizle sevinmeye talip olduk. Bu yolda bizlere o müsaadeyi ve bu güveni vereceğinize yürekten inanıyorum" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz